Ekonomi

Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?

Matrah artırımı, otomobillere ÖTV indirimi ile gündeme geldi. Bu konuya dair Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklamasıyla birlikte matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Peki “Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?” İşte detaylar!Matrah ile işletme ya da şirketler kaç TL KDV ödediklerini kolay bir şekilde görebilirler

MATRAH ARTIRIMI ENDİR?

Matrahın anlamı, bir mal veya hizmetin satışı esnasında ödenen KDV oranının toplam tutardan çıkarılması ile elde edilir. Matrah ile işletme ya da şirketler kaç TL KDV ödediklerini kolay bir şekilde görebilirler. Matrah hesaplaması bir mal veya hizmetin bir aylık satış tutarının toplamından KDV oranını çıkarma işlemidir.

İşte merak edilen diğer detaylar…

MATRAH ARTIRIMI ÖNEMLİ Mİ?

Matrah ve vergi artırımı günümüzde birçok işletme veyahut şirketin kullandığı, uzun ve zorlu vergi incelemelerinden muaf tutulmasını sağlayan bir sistemdir. Matrah artırımı yaparak vergi incelemelerinden muaf tutulabilir. Matrah artırımının bu kadar yaygın olarak yapılmasının en önemli nedenlerinden birisi, vergi incelemelerinin zorlu bir süreç olmasından kaynaklanmasıdır. Vergi incelemelerinde işletmelere ait birden çok belgeyi tam olacak şekilde bir araya getirmeniz gerekir. Bu işlem geçmişe dönük geniş bir tarama ve araştırma yapmayı gerektirir.

Vergi incelemeleri sadece gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde dosyalamanızla da bitmez, aynı zamanda oldukça uzun da sürebilir. Dosya haline gelen bu belgeler gerekli kurumlar tarafından çok titiz bir şekilde incelenir, bu durum da vergi inceleme sürecinin uzamasına neden olur. Vergi incelemeleri ile geçen sürede meşgul olmamak için matrah ve vergi artırımı yöntemini kullanılabilir. Bir miktar ek vergi ödeyerek de vergi incelemelerinden muaf tutulma imkanınız bulunmaktadır.

HANGİ VERGİ TÜRLERİNDE MATRAH ARTIRIMINA GİDİLİR?

KYK faizi silindi mi? KYK borç faizleri ne zaman siliniyor? KYK faizleri Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak?

TOKİ Kahramanmaraş kura çekimi ne zaman?

TOGG ön sipariş fiyatı ne kadar? İşte TOGG ön sipariş verme 2022!