Ekonomi

Matrah düzenlemesi nasıl olacak? ÖTV matrah düzenlemesi ne zaman?

Matrah düzenlemesi otomobil alacak vatandaşların gündeminde yer alıyor. ÖTV matrah düzenlemesinin ne zaman çıkacağı büyük bir heyecanla bekleniyor. İşte detaylar!Yapılan görüşmeden hemen sonra da matrah düzenlemesi hakkında konuşan Bakan Nebati, uygulamanın 1 Aralık itibarı ile hayata geçirileceğini açıkladı

MATRAH DÜZENLEMESİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 21 Kasım Pazartesi günü Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) temsilcileri ile bir toplandı. Yapılan görüşmeden hemen sonra da matrah düzenlemesi hakkında konuşan Bakan Nebati, uygulamanın 1 Aralık itibarı ile hayata geçirileceğini açıkladı.

ÖTV İNDİRİMİ SON DURUM NE?

Otomobil alacak vatandaşların gündeminde uzun bir süredir ÖTV indirimi bulunmaktadır. Bu konuya Bakan Nebati yaptığı son yaptığı açıklama ile araştırılan bu konuya dair beklenen yanıtları vermişti. ÖTV matrah düzenlemesi hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati beklenen açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Nebati, beklentilerin dışında bir ÖTV indirimi planlamadıklarını ama matrahları artırmak üzere çalışmalar yaptıklarını geçtiğimiz günlerde bildirmişti.

SON DEĞİŞİKLİK OCAK AYINDA GÖRÜLMÜŞTÜ!

Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın yazdığı habere göre; Otomobilde en son ÖTV değişikliği Ocak ayında yapılmıştı. O dönem yapılan değişiklikler ile yüzde 60 ve yüzde 70 ÖTV dilimleri de sisteme eklenmiş ve bazı oranlar için matrah değerlerinde bir yükselmeye gidilmişti. Bu şekilde, değişiklik öncesinde yüzde 80 ÖTV diliminin alt sınırında yer alan modellerin bazıları, yüzde 10 kadar fiyat indirimi yaşayarak yüzde 70 ve yüzde 60 ÖTV dilimine geçilme kararı alınmıştı.

Dolayısı ile, yıl sonu bütçe hedeflerini tutturmak adına, araç tedarikinde sorunlar yaşandığı bir ortamda otomobilden alınan vergilerin düşürülmesine sıcak bakılmazken, değişikliğin en erken yeni bütçe döneminde devreye alınabileceği kaydediliyor.

DARPHANE ALTIN SERTİKASI GELİYOR!

Darphane altın sertifikasının nasıl alındığı en merak edilen sorular arasında. Bu konuya dair Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati şu açıklamalarda bulundu;

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, halkımız için yeni bir tasarruf aracı sunuyor. Darphanemiz, 21 Kasım tarihi itibari ile Borsa İstanbul’da halka arz yolu ile altına dayalı sertifika ihraç edecek. Darphane Sertifikası’na yatırım yapan tasarruf sahipleri de altınlarını fiziki olarak da teslim alabilme olanağına sahip olabilecekler.

Bir tapu üç kişinin üstüne olur mu?

Ev sahibi kiracı davaları ne kadar sürer?

TOKİ evlerini kiraya vermek yasak mı?