Turizm

Maxx Royal Bodrum için nihai karar verildi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu Ersoy Otelcilik İnşaat ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi tarafından tarafından Muğla Bodrum'da hayata geçirilecek olan beş yıldızlı otel projesi için karar verildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu Ersoy Otelcilik İnşaat ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi tarafından tarafından Muğla’nın Bodrum ilçesinde hayata geçirilecek olan beş yıldızlı otel projesi için karar verildi.

Bodrum’un Çiftlik Mahallesi Adalıyalı Mevkisinde 308 Ada, 1 ve 4 Parsel üzerinde inşa edilmesi planlanan söz konusu otel 325 oda 750 yatak kapasitesine sahip.

124 bin 021,35 metrekarelik alan üzerinde yükselecek 5 yıldızlı Maxx Royal Bodrum 265 milyon 675 bin TL'ye mal olacak.

Söz konusu otel yatırımı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunulan ÇED dosyasında yer alan detaylara göre, proje alanı özel kanunlara tabi olması durumuyla, Turizm Merkezi sınırları içinde, 2. Derece Doğal Sit alanı, III. Derece Arkeolojik Sit, taşınmaz kültür varlığı statüsünde Hellenistik Kule Yapısı ve tescilli eser koruma alanından oluşuyor. 

Otelin inşa edileceği 124 bin 21,35 metrekarelik proje alanının, 95 bin 201,52 metrekarelik bölümü hazine adına tescil edilmiş turizm tahsisli alan (TTA) olup, Kültür ve Turizm Bakanlığından Ersoy Otelcilik İnş. ve Tur. İşl. A.Ş.'ye kesin tahsisi yapıldı.

Yine verilen detaylara göre proje alanının 25 bin metrekarelik bölümü hazine adına tescil edilmiş turizm tahsisli alan (TTA) olup, söz konusu alanla ilgili tahsis işlemi için ön izin talebinde bulunuldu. Proje alanının 3 bin 819,83 metrekarelik bölümü de Ersoy Otelcilik İnş. ve Tur. İşl. A.Ş.’ye ait özel mülkiyet alanı olarak belirtildi.

Proje alanına ulaşım deniz yolu ile sağlanırken ayrıca diğer bir yandan planlama alanının
batısında, mevcutta 400 metre mesafeye kadar araç ulaşımı kullanılabiliyor.

Bodrum'da yükselecek olan beş yıldızlı 'Maxx Royal Bodrum' projesi için 24 Temmuz tarihinde karar verildi. ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şekli verildi, söz konusu rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde 10 gün süre ile görüşe açıldı.

24 AYDA TAMAMLANACAK


325 oda 750 yatak (275 oda (2 yatak), 3 bedensel engelli (2 yatak), 6 villa (4 yatak), 3 apart villa (6 yatak) ve 38 aile odası (4 yatak)) kapasiteli 'Maxx Royal Bodrum'UN tamamlanma süresi toplam 24 ay olup, işletme süresi ise 49 yıl olacak.

 

Konutta metrekare fiyatı 13,5 gram altına denk oldu! 

Maxx Royal Bodrum için nihai karar verildi!

En düşük maaşlı memur, 207 bin 192 TL kaybetti!