Genel

May Gayrimenkul'den Ankara'da 234 bin 835 m² arazi satılık!

May Gayrimenkul Ankara yolunda 3 tarafı ormanlarla çevrili 234 bin 835 metrekare büyüklükteki arsayı satışa çıkardı

May Gayrimenkul tarafından yapılan açıklamalara göre üç tarafı ormanlarla çevrili ve tek tapusu olan arazi satışa çıkarıldı. Konya Yolu Oran Kavşağına 2.5 km, çevre yoluna 250 metre, Gölbaşı merkeze 600 metre ve Panora AVM'ye 5 km uzaklıkta olan arazinin konut dışı kentsel çalışma alanında yer aldığı için 0.50 emsal değeri bulunuyor. Bu durumda araziye 117 bin 418 metrekare inşaat yapma imkanı bulunuyor. Bu oran konut alanında 0.10'a düştüğü için araziye konut yapıldığı takdirde inşaat alanı 23 bin 400 metrekareye düşüyor.
 
Parsel büyüklüğü 3 bin metrekare olan araziye outlet center, villakent, üniversite ve hastane yapılabilir.
 
May Gayrimenkul 0312 445 00 65
www.maygayrimenkul.org

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Ankara'da üç tarafı ormanla çevrili 234 bin metrekare arsa
May Gayrimenkul, Ankara yolunda üç tarafı ormanlarla çevrili 234 bin 835 metrekare büyüklükteki arsayı 25 milyon dolara satışa çıkardı.

May Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalçın, tek tapusu olan arazinin `konut dışı kentsel çalışma alanı'nda yer aldığını belirterek, buraya her biri 3 bin metrekareden 55 villa yapılabileceğini belirtti.
Arsanın outlet center, üniversite, eğitim merkezi ve sağlık tesisi olarak da değerlendirilebilecğini bildiren Yalçın, "Eğitim ve sağlık tesisi yapıldığı takdirde 0.30 emsal değeri var. Bu türden bir yapılaşmaya gidildiği takdirde 50 bin metrekare inşaat yapılabilir. O zaman arsanın değeri üç ile beş kat artar.  Eğer AVM şeklinde değerlendirilecek olursa 85 bin metrekarelik inşaat yapılabilir. İmar planlarına uygun olarak izinleri mevcut" dedi.
Hüseyin Belibağlı