29 / 04 / 2024

Maya Tekstil, 2012de iki yeni mağaza açıyor!

Maya Tekstil, 2012de iki yeni mağaza açıyor!

Maya Tekstil, Penelope Mağazasını bu yıl Marmara Forum AVMde, ikincisini Akbatı AVMde açarken, 2012de iki yeni mağaza açma hazırlıkları içinde olduğunu açıkladı



Türkiyede uyku kültürü için ilklere imza atan MAYA TEKSTİL, bu alana yatırım yapmaya devam ediyor. Sakarya Akyazıya üretim kapasitesini dörde katlayacak Uyku Ürünleri Ar-Ge ve üretim üssü yatırımı yapan firma, dünyanın ilk yastık yorgan mağazası olan PENELOPE Mağazasını bu yıl Marmara Forum AVMde, ikincisini Akbatı AVMde açarken, 2012de iki yeni mağaza açma hazırlıkları içinde olduğunu açıkladı.
 
MAYA TEKSTİL, tüketicisine yakın olmak için açtığı PENELOPE Mağazalarıdan esinlenerek bayileri için de çok özel bir konsept geliştirdi. PENELOPE Club adı verilen ve mevcut PENELOPE bayilerinde yerini almaya başlayan bu özel satış noktası köşeleri, markanın satış noktasında ayrışmasını ve farklılaşmasını sağlıyor. MAYA TEKSTİLin yeni uyku köşeleri PENELOPE Clublar, yıl sonuna kadar yurt içinde 25, yurtdışında da 5 noktada olacak. Böylece marka, PENELOPE Mağazaları, PENELOPE Clublar, Sakarya Akyazıdaki yatırımlarıyla pazarda açık ara liderliğini güçlendiriyor. Rahat, kaliteli ve sağlıklı uyku ürünleri geliştiren MAYA TEKSTİL,yatak odalarında şıklığın ve estetiğin de sembolü oluyor.


Türkiyenin ilk ve en büyük uyku ürünleri üretim ve Ar-Ge merkezi
 
Sakarya Akyazıdaki yatırımlarıyla ile ilgili açıklamada bulunan MAYA TEKSTİL Genel Müdürü Yavuz Demirel; teknolojiyi uyku ürünleri üretiminin her alanında kullandıklarına dikkat çekerek, biz en başından bu yana Türkiyede kaz tüyü yorgan yastık üretimine odaklandık. İlk kurulduğumuzda üretime 250 m2lik alanda başladık. Daha sonra yastık ve yorgan üretimindeki odağımızı hiç değiştirmeden, önce bin 400 m2lik alanda ve şu an bulunduğumuz noktada ise 6 bin  m2lik alanda üretim yapıyoruz. Bu sene, Sakarya Akyazıda üretim kapasitemizi dörde katlayacak, 46 bin m2lik açık alan üzerine kurulu 23 bin m2lik uyku ürünleri araştırma ve üretim üssünün temellerini attık. İki etap olarak kurulacak fabrikanın ilk etabı 16 bin m2lik kapalı alanı, ikinci etabı ise 7 bin m2lik kapalı alanı kapsayacak.

Yapımına devam edilen kapalı alanda üretim bölümü, idari bina, misafirhane ve yemekhane yer alacak. Üretim bölümü için yurtdışından özel makineler getiriyoruz. 2012 yılının ilk çeyreğinde tamamlamayı hedeflediğimiz proje ile Türkiyede ve dünyada uyku ürünleri üretiminde ilklere imza atacağız dedi. Demirel; faaliyetlerine devam eden Sancaktepe fabrikada ise günde 3000 yastık ve 200 kadar yorgan ürettiklerini belirterek, Sakarya Akyazıdaki üretim ve araştırma üssü ile MAYA TEKSTİLin üretim kapasitesini arttırmayı ve sektörde pazar liderliğini devam ettirmek istediklerini açıkladı. Demirel, PENELOPE Mağazaları ve PENELOPE Clublar ile de hem yurtiçinde, hem de yurtdışında daha etkin bir oyuncu olmayı hedeflediklerini kaydetti. Demirel, kurumun satış noktası hedefleri ile ilgili olarak sözlerine şöyle devam etti: 2012de 150 noktaya ulaştırmayı hedeflediğimiz PENELOPE Clubları, 2013-2015 yıllarında PENELOPE Mağazalarına dönüştürmeyi amaçlıyoruz. PENELOPE Mağazaları için büyüme stratejimiz özellikle yurtdışında franchise sistemi ile yayılmak olacak. PENELOPE Mağazalar ve PENELOPE Clublar dünya da bir ilk 
Türkiyenin yedi bölgesinde ve dünyanın farklı iklim koşularında yaşayanlarla ürünlerini buluşturan MAYA TEKSTİL, uyku ürünleri ile ilgili konsept geliştiren tek marka.

 MAYA TEKSTİL Genel Müdür Yardımcısı Murat Aydoğan, PENELOPE Mağaza yatırımları ve PENELOPE Club konseptiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: PENELOPE Mağazaları, MAYA TEKSTİLin üst segment markası olan PENELOPEyi tüketiciye daha yakın bir noktaya taşıma isteğimiz sonucu ortaya çıktı. Tamamen uyku konseptinde tasarladığımız PENELOPE Mağazalarından esinlenerek geliştirdiğimiz PENELOPE Club konsepti ile nihai tüketicinin sağlıklı ve kaliteli uykuya kolay ulaşmasını amaçladık. Uyku köşesi gibi tasarlanan PENELOPE Clublar fonksiyonel, amacına uygun ve kullanışlı raf sistemleri ile satış noktalarımızda yeni alanlar ve teşhir imkanları sağlıyor. PENELOPE Club köşeleri, MAYA TEKSTİLin geliştirdiği farklı ölçülerde PENELOPE Cube adını verdiğimiz stantlarla dizayn ediliyor. Mağaza içerisindeki kullanım alanına göre farklı boy ve adetlerde yerleştirilen PENELOPE Cube teşhir alanları, uyku ürünlerinin en doğru şekilde sergilenmesini sağlıyor. PENELOPE Club sistemi, mevcut bayilerimiz için gelecek 15 yıla yayılacak, kazan-kazan anlayışına dayalı karlı bir işbirliği modeli olarak geliştirildi. PENELOPE Club sistemine geçiş yapan bayilerimizden yüzde 70e varan ciro artışı gibi ilk sonuçlar gelmeye başladı. PENELOPE Clublar ile lider olmanın farkını bayilerimiz de bizimle birlikte yaşayacak. 


OTHELLO kaliteli ve sağlıklı uykuyu herkese ulaştırıyor

Türkiyede yastık ve yorgan alanında lider MAYA TEKSTİLin herkes için kaliteli ve sağlıklı uyku ürünleri markası OTHELLO, 22 ilde 200ün üzerinde satış noktasında uykusuna yatırım yapanların tercihi oluyor. Kaliteden vazgeçmeyen ama ekonomiye önem verenlerin tercihi OTHELLO yastık ve yorganlar Koçtaş, Özdilek, Metro, Baumax, Bauhaus, Carrefour, Reallerde satışa sunuluyor. MAYA TEKSTİLin PENELOPE ile başlayan satış noktalarındaki uyku köşeleri konsepti OTHELLO ile devam ediyor. OTHELLO, Sağlıklı Uyku Reyonu adını verdiği uyku köşeleri ile marketlerde farklılaşacak. Sağlıklı Uyku Reyonu, OTHELLO uyku ürünlerinin, satışa sunulduğu marketlerde bütün ürünlerin belli bir düzende yer almasını, kullanıcıya istediği ürüne kolayca ulaşmasını sağlıyor. Sağlıklı uyku için 5 dk sloganı ile yola çıkan ve tüketicinin uyku tercihleri için doğru ürüne ulaşmasını sağlayan Sağlıklı Uyku Reyonu uygulaması Koçtaş mağazalarından başlayarak hayata geçmeye başladı.

Türkiyenin ilk ve tek EDFA üyesi MAYA TEKSTİL

Türkiyede EDFA (European Down and Feather Association)  üyesi olan ilk ve tek firma olma özelliğini taşıyan MAYA TEKSTİL,  EDFAnın yönetiminde de görev alıyor. Tüy dolgulu ürünleri daha iyi kalite standartlarına eriştirmek amacıyla faaliyet yürüten ve firmaları alanında uzman kişilerle bir araya getiren EDFA, üretim sürecinde taraflar arasında bir etkileşim yaratıyor. AB ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği kriterlerine uygun tüy kullandıklarının belgesi niteliğindeki EN12934 etiketi, EDFA üyesi firmaların ürünlerinde yer alıyor. Bu yıl da kendi alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından ISPA (International Sleep Product Association)ya üye olan MAYA TEKSTİL, ISPA üyeliği ile uyku ürünleri alanındaki know-howa daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaşıp, ISPAnın geniş üretici ağından faydalanabiliyor. Kurum, NOMITE belgeli ve ileri teknoloji ile Avrupa standartlarında üretim yapıyor.
 
MAYA TEKSTİLin İstanbul Sancaktepedeki fabrikasında üretilip satışa sunulan PENELOPE ve OTHELLO markalı yastık ve yorganlar OrttaDoğudan Balkanlara, Afrikadan Uzak Doğuya kadar farklı koşullara sahip coğrafyalarda uzun yıllardır kullanılıyor.
Ürünlerinde değeri tartışılmaz ve dünyaca tanınmış Macar kazlarının tüylerini kullanan MAYA TEKSTİL, ürettiği yastık ve yorganlarda kaliteyi süreklileştiriyor. MAYA TEKSTİL ürünleri hakkında detaylı bilgi almak ve en yakın bayileri öğrenmek için www.mayatekstil.com web adresi ziyaret edilebilir veya 0 (216) 561 20 02 numaralı telefondan bilgi alınıyor


Geri Dön