Kent Haberleri

Mayıs 2023 Aile Destek Ödemeleri! Bu ay Aile Destek parası bu kadar yatacak!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, milyonlarca vatandaşın faydalandığı Aile Destek Programı kapsamında her ay ödemeler yapmaktadır. Peki, Aile Bakanlığı bu ay ne kadar ödeme yapacak? İşte o sorunun yanıtı...Ancak bakanlık, ödemelerin temmuz ayında sona ereceğini duyurunca, vatandaşlar mayıs ayı ödemelerinde herhangi bir değişiklik olup olmadığını merak etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, e-devlet üzerinden yapılan başvuruları değerlendirerek milyonlarca vatandaşın ödeme almasını sağlıyordu. Ancak bakanlık, ödemelerin temmuz ayında sona ereceğini duyurunca, vatandaşlar mayıs ayı ödemelerinde herhangi bir değişiklik olup olmadığını merak etti. Bu konuda detaylar haberimizde yer alıyor.

2023 yılında Türkiye'de uygulanan Aile Destek Programı kapsamında, mayıs ayına ilişkin ödemeler henüz hesaplara yatırılmadı. Vatandaşlar, ne zaman ödeme yapılacağına dair merak içinde bekliyorlar. Ancak, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Aile Destek Programı, hane içindeki kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre hesaplanan bir ödeme programıdır. Yardım tutarı, gelir miktarına göre değişiklik göstermektedir. Bakanlık, 850 ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirileceğini duyurmuştu. 2023 yılı Haziran ayı, 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi olacak ve programın sona ermesiyle birlikte Temmuz ayında son ödeme gerçekleştirilecektir.

 

Konu hakkında vatandaşlar tarafından merak edilen detaylar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan gelecek olan son dakika açıklamaları ile netleşecek. Haberimiz, konu hakkında gelişmeler olduğu takdirde güncellenmeye devam edecektir.

Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler, hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre belirlenmektedir. Bu aralıklara göre yardım tutarı değişmektedir. Buna göre, 450 TL ve altı gelir sahipleri 1.250 TL, 450 TL ile 911,15 TL arasında geliri olanlar 1.100 TL, 911,15 TL ile 1372,30 TL arasında geliri olanlar 950 TL, 1372,30 TL ile 1833,45 TL arasında geliri olanlar ise 850 TL alacaklardır. Ayrıca, en fazla 12 ay boyunca bu ödemeler gerçekleştirilecektir ve son ödeme 2023 Haziran ayında yapılacaktır. Mayıs ayında gerçekleştirilecek ödemeler, diğer aylardaki gibi tam olarak hesaplara yatırılacaktır.

Seçimden önceki son gün! 13 Mayıs 2023 dolar kaç TL? 1 dolar ne kadar oldu?
Tarihi seçim öncesi gram altın ne kadar? 1 Gram altın kaç TL?
Sağlıkta köklü değişim! Şehir hastaneleri yerine semt hastaneleri modeline geçilecek!