Kent Haberleri

Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak? Mayıs ayı enflasyon beklentileri açıklandı mı? 

Enflasyon oranları için yapılan son dakika açıklamaları da yakından takip ediliyor. Peki Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak?  Pek çok kalemdeki maaşları da etkileyen enflasyon oranları için yapılan son dakika açıklamaları da yakından takip ediliyor

"Mayıs ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak 2023?" sorusunun yanıtı son günlerde sık sık araştırılan konular arasında yer alıyor. 

Pek çok kalemdeki maaşları da etkileyen enflasyon oranları için yapılan son dakika açıklamaları da yakından takip ediliyor. 

TÜİK tarafından her ayın ilk haftasında duyurulan enflasyon oranlarının Mayıs ayında ne olacağı merak konusu oldu. 

Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak? Mayıs ayı enflasyon beklentileri açıklandı mı? 

AHaber'de yer alan habere göre; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Nisan ayına ilişkin enflasyon rakamları, Mayıs ayının ilk günlerinde açıklanmıştı. 

Buna göre; Nisanda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 2,39 artarken; yıllık bazda TÜFE de yüzde 43,68 olarak açıklandı. 

Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, Nisan'da Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 2,65 yükselmesini öngörmüştü. 

AA Finans'ın, nisan ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi de 16 katılımcı ile sonuçlanırken; Nisan enflasyon beklentisi yüzde 2,65 olmuştu. Ankete katılan ekonomistlerin nisan ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 1,9 ve en yüksek yüzde 3,5 aralığında olmuştu. 

Diğer taraftan, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi nisanda yüzde 49,56'dan 46,26'ya düştü. 

Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak? Mayıs ayı enflasyon beklentileri açıklandı mı?

MAYIS 2023 ENFLASYON BEKLENTİSİ BELLİ OLDU MU? 

Mayıs ayına ilişkin enflasyon beklentileri açıklanmadı. Mayıs 2023 enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından Haziran ayının ilk günlerinde açıklanması bekleniyor. 

Meclis Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz,  "Enflasyon ne zaman tek haneye düşecek?" sorusunun yanıtını verdi. 

Açıklamasında "Ekonomi vatandaşımızın temel gündemi. Demokrat bir ortamda vatandaşımızın gündemi neyse bizim önceliğimizde o olmuştur" ifadelerine yer veren Cevdet Yılmaz, enflasyon denilen rakamın yüzlerce kalemin ortalamasından oluşan bir rakam olduğuna dikkat çekti. 

"Dolayısıyla sizin tüketim kalıbınız o ortalamanın dışına çıkarsa sizin de sizin de kendinize göre bir enflasyonunuz var demektir. Yalnız şunu söyleyebiliriz; biraz genelleme yaparak; gıda, konut ve enerji bu üç konu temel hane halkının giderlerini ilgilendiriyor" açıklamsında bulunan Yılmaz, hedefin kalıcı şekilde enflasyonun düşürülmesi olduğunu vurguladı.

BİM'de 4-5 kişilik çadır 699 TL! 2 kişilik çadır 499 TL! Stanley termos 519 TL! BİM 19 Mayıs aktüel ürünler kataloğu

Devlet Su İşleri KPSS şartsız personel alımında Mayıs 2023 müjdesi! Sınavsız ve mülakatsız personel alımını kaçırmayın

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı!