Ekonomi

Mayıs ayında 561 milyon 123 bin TL SED ödemesi yapıldı

İhtiyaç sahibi hanelere çocuklarının masraflarının karşılanmaları için mayıs ayında 561 milyon 123 bin 454 lira Sosyal ve Ekonomik Destek yani SED ödemesinde bulunuldu. İşte detaylar!Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın açıklamasında, çocuk politikalarının temelinde aile bütünlüğünün korunması olduğunu söyleyerek, çocuğun bu hane içinde sağlıklı birey olarak yetiştirilmesi olduğunu açıkladı

Mayıs ayı SED ödemesi yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın açıklamasında, çocuk politikalarının temelinde aile bütünlüğünün korunması olduğunu söyleyerek, çocuğun bu hane içinde sağlıklı birey olarak yetiştirilmesi olduğunu açıkladı.

 

İşte haberin ayrıntıları…

Mayıs ayında 561 milyon 123 bin TL SED ödemesi yapıldığı açıklandı. Bu bağlamda, ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için sosyal ve ekonomik destek verdiklerini dile getiren Bakan Yanık, aile bütünlüğünün dirliğini ve birliğini, çocukların ailelerinin yanında geleceğe güvenle hazırlanmasına önem verdiklerini söyleyerek, ekonomik nedenlerle çocukların ailelerinden kopmasını önlemeyi hedeflediklerini dile getirdi.

178 BİN ÇOCUĞUN MASRAFLARI KARŞILANDI!

Bakan Derya Yanık, SED ödemesi ile birlikte dar gelirli ve zor geçinen ihtiyaç sahibi hanelerdeki 178 bin çocuğun giderlerini karşıladıklarını dile getirerek, şöyle açıklamada bulundu;

" Sosyal ve Ekonomik Destek ile ailelerin çocuklarının temel giderleri ile eğitim giderlerini karşılıyoruz. İhtiyaç sahibi hanelerimize çocukları için mayıs ayında toplamda 561 milyon 123 bin 454 lira tutarında SED ödemesi yapılmıştır."