Kira

Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Ev sahipleri ve kiracılar hesaplanan bu rakamlara göz atın! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı TÜFE ile Mayıs kira artış oranının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Milyonlarca ev sahibi ve kiracı TÜFE ile Mayıs kira artış oranının ne kadar olduğunu merak ediyor

'Mayıs ayı kira zammı ne kadar olacak?' sorusunun yanıtı ve 2023 Mayıs ayı kira hesabı sık sık araştırılıyor. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı TÜFE ile Mayıs kira artış oranının ne kadar olduğunu merak ediyor. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak enflasyon verileriyle beraber Mayıs 2023'te kira artışının yüzde kaç olacağı internette en çok sorgulanan konular arasında yer alıyor. 

Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Ev sahipleri ve kiracılar hesaplanan bu rakamlara göz atın! 

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; son açıklanan enflasyon verisine göre enflasyon yıllık bazda yüzde 50,51 olarak gerçekleşti. 

Geçtiğimiz sene hayata geçirilen uygulama ile konut sahiplerinin yapabileceği kira zammına sınır getirildi. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılacak kira zamları yüzde 25'ten fazla olamıyor. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir son dakika açıklamasında yüzde 25 kira zammı sınırının uzatılacağını açıkladı. Bakan Kurum, 7'nci aydan sonra uygulamayı uzatacaklarına, piyasa şartlarının üzerinde bir ortalama söz konusuysa vatandaşları koruyacaklarına dikkat çekti. 

Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Ev sahipleri ve kiracılar hesaplanan bu rakamlara göz atın! 

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), martta aylık bazda yüzde 2,29, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,44 yükseliş kaydetti. Senelik Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 50,51, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 62,45 şeklinde oldu. 

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart 2023'te, tüketici fiyatları yüzde 70,20, yurt içi üretici fiyatları yüzde 113,73 yükseldi. Aylık bazda TÜFE ise yüzde 2,29, Yİ-ÜFE yüzde 0,44 artış kaydetti. 

MAYIS 2023 KİRA ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

Mayıs ayında kira artışının yüzde 25 olması halinde örnek zam hesaplaması şu şekilde: 

Güncel kira: 5 bin lira
Yeni kira: 6 bin 250 lira 

Güncel kira: 6 bin lira
Yeni kira: 7 bin 500 lira

Güncel kira: 8 bin lira
Yeni kira: 10 bin lira

Yüzde 25 zam sınırına takılmayan kiracıların zamları ise enflasyon verileri açıklandıktan sonra kesinleşecek. Enflasyon verileri, TÜİK tarafından her ayın 3'ünde açıklanıyor. 

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek? Ev, iş yeri, arsa alanlar şimdi göz atın!

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Bu rakamları görenler başından vurulmuşa döndü! 1 Mayıs 2023 altın fiyatları

Emekli ve asgari ücretliler bu rakamlara bakın! Asgari ücret 11 bin TL'yi geçecek! Diğer maaşlar tam bu kadar artacak