Kent Haberleri

Mazot ve gübre desteği 2023 kaç lira? Çiftçiler hemen bakın! İl il hesaplara resmen yattı! 

Milyonlarca çiftçi tarımsal destek ödemeleri ile ilgili gelişmeleri merakla takip ediyor. Mazot ve gübre desteği 2023 kaç lira? Çiftçiler hemen bakın! İl il hesaplara resmen yattı!  Çiftçiler, "2023 Mart mazot gübre desteği hesaplara yattı mı?" sorusunun yanıtını sık sık araştırıyor

Milyonlarca çiftçi, son zamanlarda sık sık gündeme gelen mazot ve gübre desteği ile ilgili gelişmeleri merakla takip ediyor. Çiftçiler, "2023 Mart mazot gübre desteği hesaplara yattı mı?" sorusunun yanıtını sık sık araştırıyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geçen haftalarda konuyla ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı ve mazot ve gübre desteği ödemesine ilişkin detaylar peş peşe aktarıldı. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin ardından, afet bölgesi ilan edilen 11 ilde üretim faaliyeti gösteren çiftçiler için mazot ve gübre desteği ödemesinin nakit şekilde gerçekleştirileceği belirtildi. 

Bakanlık'tan gelen bu son dakika açıklamasının ardından, çiftçi mazot ve gübre desteği ödemelerini sık sık araştırmaya başladı. 

Mazot ve gübre desteği 2023 kaç lira? Çiftçiler hemen bakın! İl il hesaplara resmen yattı! 

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan tarımsal destek ödemelerine ilişkin yapılan son dakika açıklamasında "2022'den itibaren ayni olarak verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 10 ilimiz için nakit olarak ödenecektir" denildi ve ödemelerin Şubat ayının sonuna kadar hesaplara il il yatırılacağı açıklandı. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de Şubat'ın son Cuma gününde konuyla ilgili konuşarak, 13 milyar 836 TL'lik tarımsal destek ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına peş peşe ödendiğine dikkat çekti. Bu ödemenin, 12 milyar 508 milyon TL'lik kısmının mazot gübre desteği olduğunu ifade etti. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından, afet bölgesi olan illerde, mazot ve gübre desteği ödemeleri nakit şekilde verildi. Bu gelişmenin ardından, geriye kalan 70 şehirde mazot gübre desteğinin nasıl verileceği araştırılmaya başlandı. 

Ekonomimcom köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, mazot ve gübre desteğine ilişkin kaleme aldığı yazısında 2 milyar 861 milyon TL'lik destek ödemesinin, 11 şehirdeki 310 bin 472 çiftçiye nakit şekilde verildiğini aktardı. 

Ali Ekber Yıldırım, geri kalan 70 şehirdeki mazot ve gübre desteği ödemeleri ile ilgili açıklamasında, 1 milyon 866 bin 486 çiftçinin hesabına 9 milyar 647 milyon lira mazot ve gübre destek ödemesi yapıldığını duyurdu. 

70 şehirde üretim yapan çiftçiler, mazot ve gübre desteğini nakit olarak alamıyor, sadece Ziraat Bankası’nın anlaşmalı olduğu akaryakıt istasyonlarında, gübre satan bayilerden ayni şekilde mazot ile gübre alımı yapabiliyor. 

Mazot ve gübre desteği 2023 kaç lira? Çiftçiler hemen bakın! İl il hesaplara resmen yattı! 

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ ÖDENEN ŞEHİRLER MART 2023 

Milyonlarca çiftçi devlet tarafından sağlanan mazot ve gübre desteği ödemesinden faydalanıyor. Bu kapsamda, mazot gübre desteği alan çiftçiler, destek ödemelerinin hesaplara yatıp yatmadığını son günlerde merakla araştırıyor. 

Çiftçiler, mazot ve gübre desteği ödemesi sorgulama yollarını merak ediyor. 

Üretimde bulunan çiftçiler, internet aracılığıyla mazot ve gübre desteği ödemelerini, http://www.turkiye.gov.tr. sitesine girerek sorgulayabiliyor. Siteye giriş yapan çiftçilerin, arama kısmında mazot ve gübre desteğini aratması gerekiyor. 

Emekliler merakla bekliyordu! Ramazan Bayramı ikramiyesi belli oldu mu? 2023 Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar olacak?

İslam Memiş üstüne basa basa uyardı! Altın yatırımcıları bu tuzağa aman düşmeyin! Bir değil iki kez düşünün

İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

Bankalarda maaş promosyonu yarışı başladı! Hangi banka kaç TL promosyon veriyor? Garanti, ING, Ziraat, Akbank...