Kent Haberleri

Mazot ve gübre desteği il il hesaplara yatırıldı! 2023 mazot gübre ödemelerinde son dakika! Çiftçiler hemen bakın! 

Çiftçiler sık sık mazot ve gübre desteği ödemelerindeki son durumu araştırıyor. Peki mazot ve gübre desteği hangi illerde yattı? 2023 mazot gübre destek ödemesi kaç TL?  Üretim faaliyetinde bulunan milyonlarca çiftçi, 'Mazot ve gübre desteği hangi illerde yattı? 2023 mazot gübre destek ödemesi kaç TL?' sorularının yanıtlarını araştırıyor

Çiftçiler, tarımsal destekleme kapsamında yer alan mazot ve gübre destek ödemesi ile ilgili  son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Üretim faaliyetinde bulunan milyonlarca çiftçi, 'Mazot ve gübre desteği hangi illerde yattı? 2023 mazot gübre destek ödemesi kaç TL?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal destek ödemeleri ile ilgili gerçekleştirilen son dakika açıklamasında, afet bölgesinde yer alan çiftçilere destek sağlanması için her türlü önlemin alındığının altı çizildi. Bu kapsamda, depremlerden etkilenen 11 kentte üretim faaliyetinde bulunan çiftçilere mazot ve gübre desteği ödemesinin nakit olarak sağlanacağı resmen açıklandı. 

Bu gelişme sonrasında milyonlarca çiftçi, sık sık mazot ve gübre destek ödemesi tarihlerini arama motorlarında sorgulamaya başladı.

Mazot ve gübre desteği il il hesaplara yatırıldı! 2023 mazot gübre ödemelerinde son dakika! Çiftçiler hemen bakın!

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında "2022'den itibaren ayni olarak verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 10 ilimiz için nakit olarak ödenecektir"" açıklaması yapıldı. Bu çerçevede, ödemelerin Şubat ayının sonuna kadar il il gerçekleştirileceği belirtildi. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de geçen ayın son günlerinde gerçekleştirdiği açıklamasında, 13 milyar 836 TL tutarındaki tarımsal destek ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına peş peşe yatırıldığını duyurmuştu. Bu tutarın, 12 milyar 508 milyon TL'lik bölümünün mazot ve gübre desteğinden oluştuğu belirtildi. 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olan depremlerin ardından, afet bölgesindeki çiftçilere mazot ve gübre desteği ödemesinin nakit şekilde sağlanacağı; bu kapsam da da 2 milyar 861 milyon TL'lik mazot gübre desteğinin, afet bölgesindeki 10 bin 472 çiftçiye yatırıldığı ifade edildi. 

Geriye kalan 70 kentte ise 1 milyon 866 bin 486 çiftçinin hesabına, 9 milyar 647 milyon TL'lik mazot ve gübre desteği yatırıldı. Afet bölgesinde yer almayan çiftçiler, mazot ve gübre desteğini, yalnızca Ziraat Bankası’nın anlaşmalı olduğu akaryakıt istasyonlarında, gübre satan bayilerde ayni şekilde kullanabilecek. 

Mazot ve gübre desteği il il hesaplara yatırıldı! 2023 mazot gübre ödemelerinde son dakika! Çiftçiler hemen bakın!

“2022 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar”a kapsamında, 2023 ürünü buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için dekar başına 75  lira tutarında mazot, 45 lira tutarında da gübre desteği sağlanıyor. Bu ürünler için, mazot gübre desteği toplam 121 Türk Lirası olarak belirlendi. 

Pamuk ve çeltik üretenlere dekara 250 Türk Lirası mazot ve 21 TL gübre olacak şekilde 271 Türk Lirası, nohut, kuru fasulye ve mercimek üretiminde dekar başına 75 Türk Lirası mazot ve 21 TL gübre desteği olmak üzere 96 Türk Lirası, patates ve soya üreticilerine dekara 125 Türk Lirası mazot ve 21 lira gübre olmak üzere 146 Türk Lirası, yağlık ayçiçeğinde dekara 88 Türk Lirası mazot ve 21 lira gübre desteği olmak üzere toplam 109 Türk Lirası tutarında destekleme ödemesi gerçekleştiriliyor. 

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ E-DEVLET SORGULAMA 2023 

Milyonlarca çiftçi, hesaplarına mazot gübre desteği ödemesinin yatıp yatmadığını sorgulama yolunu merak ediyor. Üretimde bulunan çiftçiler, internet üzerinden, mazot ve gübre destek ödemelerini http://www.turkiye.gov.tr. sitesi aracılığıyla sorgulayabiliyor. 

Siteye giren çiftçilerin, arama bölümünden mazot gübre desteğini aratması ve sorgulamayı yapması gerekiyor.

Benzin, motorin, LPG'de son dakika depremi! Yeni fiyatlar peş peşe açıklandı! PO, Total, BP 30 Mart 2023 fiyat listesi

Aile Destek Programı müjdeleri peş peşe geldi! Hesaplara tek tek 1.100 ve 1.250 TL yatırıldı! Bu parayı sakın kaçırmayın

Çiftçiler dikkat! Tarım sigortası zorunlu hale geliyor!