Ekonomi

Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? 2023 mazot gübre desteği kaç lira?

Mazot gübre desteğinin ne zaman yatırılacağı merakla araştırılıyor. İşte Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? sorusunun yanıtı araştırılan diğer detaylar!Bu kararla 2023 üretim yılında sertifikalı tohum desteği ürün gruplarına göre dekar başına olacak şekilde 8 TL ve 200 TL arasında değişen miktarlar olarak verileceği belirlendi

2023 MAZOT GÜBRE DESTEĞİ KAÇ LİRA?

2023 mazot gübre desteği kaç lira şeklindeki sorular çiftçiler tarafından sorulmaktadır. Bu kararla 2023 üretim yılında sertifikalı tohum desteği ürün gruplarına göre dekar başına olacak şekilde 8 TL ve 200 TL arasında değişen miktarlar olarak verileceği belirlendi.

Hayvansal üretimin desteklenmesi kapsamında yem bitkileri yetiştiricilerine yılık olarak dekar başına 40 TL ve 150 TL arasında değişen miktarlarda destek sahiplerine verilecek. Bu karar ile birlikte büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık destekleri ile su ürünleri üretimine yönelik destekler de verileceği belirlendi.

Çiftlik muhasebe veri ağı sistemine katılım desteği adı altında 2021 yılında kayıt altına alınan 6 bin işletme için her işletme başına 600 TL ödenmesi düşünülüyor. Destekleme ödemeleri için gerekli finansman 2022 ve 2023 yılı tarımsal destekleme bütçesinden karşılanacak. Karar, bu yılbaşından geçerli olmak üzere bugün yürürlüğe girmiştir.

İşte diğer sorgulanan “Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek?” sorusunun yanıtı!

MAZOT VE GÜBRE NE ZAMAN VERİLECEK?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 2023 yılının Mart ayında ödenmesi planlanan 2022 yılı mazot ve gübre desteği ödemelerinin 6 ay öne çekildiğini yineleyerek şunları dile getirdi;

"2023 yılında ödenecek 2022 yılı desteklerin, mazot ve gübre desteklerin 6 ay öne çekilip, bu ayın sonunda ve önümüzdeki ayın başında olacak şekilde planlanıp, en geç size ait Ziraat Bankası hesaplarınıza ayni olarak şekilde yükleyeceğiz. Yani sadece mazot ve gübre alabilirler. Biz üreticimize vermiş olduğumuz parayı sektör dışında veya başka bir amaç için kullanmasına rıza göstermiyoruz. İstiyoruz ki para tarım sektöründe kullanılsın. Bunun için 6 ay öncesinden size verilecek karta ayni olarak yüklenecektir. Bu desteği umuyorum ki bu ayın sonunda sizlere veriyor olacağız. Siz de tarlaya giderken ekim için hemen öncesinden mazot ve gübrenizi kartınıza yüklenmiş olarak bulacaksınız ve bu krediden kullanmış olacaksınız."

Çiftçiler, mazot gübre desteğinin yatıp yatmadığını kayıtlı oldukları Çiftçi Kayıt Sistemi'ne girerek öğrenebilirler.

Ölen kişinin veraset ilamı nasıl alınır?

Malulen emekli olmak için kaç gün lazım 2022?

65 yaş aylığı alma şartları nelerdir?