Ekonomi

Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? Mazot ve gübre desteği yattı mı? 2023 mazot gübre desteği ne kadar olacak?

Mazot ve gübre desteğinin yatıp yatmadığı çiftçiler tarafından araştırılıyor. İşte merak edilen sorular ve yanıtları!Çiftçiler mazot ve gübre desteklerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını bilmek istiyor

Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? Mazot ve gübre desteği yattı mı? 2023 mazot gübre desteği ne kadar olacak? soruları bu aralar çiftçiler tarafından sıkça sorulmaktadır. Çiftçiler mazot ve gübre desteklerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını bilmek istiyor.

İşte sorulan soruların yanıtları...

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ YATTI MI?

Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçilere ödenen mazot gübre desteği öne çekildiğini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik için 2022 üretim yılı tarımsal desteklerinden mazot ve gübre desteği 2022 yılından itibaren erkenden hesaplara geçecek. Bu karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yaptığı açıklamada çiftçi kayıt sistemine kayıtlı hububat üreticilerine destek ödemesi tarihini açıkladı.

Peki, mazot gübre desteği yattı mı, Mazot gübre desteği ne zaman verilecek? Mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? İşte o detaylar!

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarafından yapılan açıklamada, “Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı, hububat üreten çiftçilerimize 2022 mazot ve gübre desteklerini 2023 mart ayı yerine bu ay içinde ödeyeceğiz" diye konuştu. Bitkisel üretimimizin 2022 yılında 127,6 milyon tona ulaşmasını bekliyoruz. Bu rakam bitkisel üretimde tüm zamanların rekoru olması bekleniyor diyen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Bundan böyle bu destekler Ziraat Bankası kartlarına yüklenecek” dedi.

2023 MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile açıklanan tarım desteklerinin çiftçilere ödemesi 2023 yılı bütçesinden ödenecektir. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli adı altında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 75 lirası mazot, 46 lirası gübre olmak üzere 121 lira destek verileceği belirtildi.

2023 mazot gübre desteği kaç lira şeklindeki sorular çiftçilerin gündeminde. Bu kararla 2023 üretim yılında sertifikalı tohum desteği ürün gruplarına göre dekar başına olacak şekilde 8 TL ve 200 TL arasında değişen miktarlar olarak verileceği belirlendi.

Bakanlık duyurdu! 2 bin 600 liradan 4 bin liraya çıkan ödemeler hesaplara geçmeye başladı! İşte detaylar!

KYK kredi borcu silindi mi, ne zaman silinecek? Kimlerin KYK kredi faizi silinecek?