Kent Haberleri

Mazot ve gübre desteği ödemeleri yapıldı mı? Mazot ve gübre destekleri 6 ay erken ödeniyor! Çiftçiler hemen başvurun!

Çiftçiler 'Mazot ve gübre desteği ne zaman hespalara yatırılacak?' sorusunun yanıtını merakla araştırıyor. Peki çiftçilere mazot ve gübre desteği ne zaman yatırılacak? İşte mazot ve gübre desteği ile ilgili merak edilenler... Çiftçi desteklemeleri olarak bilinen mazot gübre desteği ödeme tarihleri Kasım ayının gelmesi ile beraber sık sık araştırılmaya başlandı

2022 mazot ve gübre desteği ödemeleri ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Çiftçi desteklemeleri olarak bilinen mazot gübre desteği ödeme tarihleri Kasım ayının gelmesi ile beraber sık sık araştırılmaya başlandı. Çiftçiler 'Mazot ve gübre desteği ne zaman hespalara yatırılacak?' sorusunun yanıtını merakla araştırıyor. 

Mazot ve gübre desteği olarak da bilinen çiftçi destek ödemeleri için bakanlık tarafından önemli açıklamalar yapıldı. 

 

Normal şartlarda 2023'ün bahar aylarında yapılması planlanan çiftçi destek ödemeleri, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile beraber 2022 yılında gerçekleştirilecek. Milyonlarca çiftçi, mazot ve gübre desteği ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını merak ediyor ve tarihi öğrenmek için araştırıyor. 

Peki mazot ve gübre desteğinde ödeme tarihi açıklandı mı? Çiftçilere mazot ve gübre desteği ne zaman yatırılacak? İşte mazot ve gübre desteği ile ilgili merak edilenler...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya hesabından tarımsal destekleme ödemeleri ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kirişci, "513 milyon 491 bin liralık tarımsal destekleme ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun" açıklamasını yaptı. 

Paylaşımında destekleme ödemesinin infografiğine de yer veren Bakan Kirişci, 459 milyon 300 bin 761 TL'lik TMO alım prim desteği, 34 milyon 470 bin 799 liralık bireysel sulama hibe desteği, 16 milyon 630 bin 300 TL'lik kırsal kalkınma yatırımları desteği, 2 milyon 596 bin 140 TL'lik sertifikalı tohum üretim desteği ve 493 bin liralık uzman eller proje desteğinin ödendiğine dikkat çekti. 

ÇİFTÇİLERE MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ ÖDEMELERİ YAPILDI MI?

Bakan Kirişçi, destek ödemesi yapılacak tarımsal destek kalemleri de tek tek duyurdu. Buna göre destek ödemesinde en önemli kalem TMO alım prim desteği oldu. Bu destek kaleminde çiftçiye bugün toplam 459 milyon 300 bin Türk Lirası ödendi. 

Hububatta 2022 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Desteklerinin 2022 Yılında Ödenebilmesine ve Bu Ödemelere İlişkin Finansman Maliyetlerinin Karşılanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı geçen günlerde 32001 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Bu karar ile beraber, hububatta (buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik) 2022 üretim yılı tarımsal desteklerinden mazot ve gübre desteğinin 2022 senesinden itibaren ödenebilmesi ile ilgili usul ve esaslar belirlendi. 

 

Bu çerçevedeki tarımsal destek ödemeleri, hak eden üreticilerin talep etmesi durumunda Ziraat Bankası tarafından destek amacına uygun olarak kullanılması şartıyla 31 Mart 2023 vadeli kredi kullandırılmak üzere yapılacak. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, bu şekilde buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik üreticilerinin mazot ve gübre desteği ödemesinden 6 ay önce yararlanma imkanı olacak.

Milyonlarca çiftçiye yeni yönetmelik şoku! Resmen değişti! Hemen göz atın!

SSK, BağKur, Emekli Sandığı maaşları bir hesaplandı pir hesaplandı! Maaşlarda büyük deprem! 4 aylık zamma hemen göz atın

Altın fiyatlarında kimse bunu beklemiyordu! 1 gram altınınız bile varsa hemen bakın! Kritik seviye aşıldı! 

Asgari ücret hesaplamalarında resmen deprem! Kulislerdeki rakamı görenler şaştı kaldı! Hemen bu rakama göz atın!