Kent Haberleri

Mazot ve gübre desteğinde Haziran 2023 şoku! Çiftçiler şimdi göz atın! Kaç TL mazot gübre desteği veriliyor?

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan, tarımsal destekleme ödemeleri ile ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı. Bunun ardından mazot ve gübre desteği gündem oldu. Peki kaç TL mazot gübre desteği veriliyor?  Milyonlarca çiftçi sık sık 'Mazot gübre desteği yattı mı?, ne zaman yatacak?' sorularının yanıtlarını araştırıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçiler için sağlanan mazot ve gübre destek ödemesine ilişkin son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. 

Milyonlarca çiftçi sık sık 'Mazot gübre desteği yattı mı?, ne zaman yatacak?' sorularının yanıtlarını araştırıyor.

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan, tarımsal destekleme ödemeleri ile ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı. 

Mazot ve gübre desteğinde Haziran 2023 şoku! Çiftçiler şimdi göz atın! Kaç TL mazot gübre desteği veriliyor?

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Twiteer hesabından yapılan söz konusu paylaşımda, 75 milyon 826 bin liralık destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına yatırıldığı belirtildi. 

Bu kapsamda yapılan ödemeler "hayvan hastalıkları tazminatında 50 milyon 646 bin 602 Türk Lirası, hububat-baklagil dane mısırda 10 milyon 779 bin 586 lira, yağlı tohum bitkilerde 12 milyon 172 bin 545 Türk Lirası, toprak analizinde 1 milyon 33 bin 480 lira, anaç koyun keçide 686 bin 300 lira ve mazot gübrede 507 bin 487 TL" olarak belirtildi. 

Mazot ve gübre desteğinde Haziran 2023 şoku! Çiftçiler şimdi göz atın! Kaç TL mazot gübre desteği veriliyor?

MAZOT GÜBRE DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA 2023 

Hububat, baklagil dane mısır desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, mazot gübre desteği, sertifikalı fidan üretim desteği, sertifikalı tohum kullanım desteğinden yararlananlar ödeme sorgulamasının nasıl yapılacağını merak ediyor. 

Mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplar kontrol edilerek ya da e-Devlet üzerinden öğrenilebiliyor. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan çiftçiler, e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, arama kısmına mazot ve gübre desteği yazarak sorgulama yapabiliyor.  

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 şehirde büyük yıkım yaratan iki büyük depremin ardından mazot ve gübre desteği öne çekilerek hesaplara yatırılmıştı. 

Bu çerçevede 13 milyar 836 milyon TL tutarında tarımsal destek ödendiği, bunun 12 milyar 508 milyon lirasının da mazot ve gübre desteği olduğu belirtildi. Afet bölgesinde faaliyet gösteren 10 bin 472 çiftçiye, 2 milyar 861 milyon TL mazot ve gübre destek ödemesi yatırıldı.

Afet bölgesinde yer alan çiftçilere, mazot ve gübre desteğini nakit olarak kullanma imkanı sunuldu. Depremden etkilenmeyen diğer 70 ilde de 1 milyon 866 bin 486 çiftçi için 9 milyar 647 milyon TL mazot ve gübre desteği verildi. Ancak bu çiftçiler destek ödemesini nakit olarak değil ayni şekilde kullanabiliyor. 

Tarım Kredi'den çılgın indirim! Peynir, salça, tereyağı, kıyma fiyatları dip yaptı! İşte Tarım Kredi yeni ay kataloğu...

TMO hububat satış fiyatlarını açıkladı: Ekmeklik buğdayda 9 bin 350, arpada 7 bin 725 TL! Çiftçiler şimdi bakın!

Elinde 1 gram altını bile olanlar yaşadı! Gram altın peş peşe rekor kırıyor! Çeyrek, yarım, tam altın güncel fiyatları..

Akaryakıtta zam şoku! Bu gece resmen fiyatlar arttı! BP, Opet, PO 27 Haziran 2023 fiyat listesi