Ekonomi

Mazot ve gübre desteğinde son dakika! Milyonlarca çiftçi bekliyor! Mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek?

Çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere verilecek olan mazot gübre desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Peki mazot ve gübre desteği hesaplara ne zaman yatacak? Mazot ve gübre desteği tarihleri ne zaman? İşte mazot ve gübre desteği ile ilgili merak edilenler... Çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere verilecek olan mazot gübre desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor

Milyonlarca çiftçi son dakika mazot ve gübre desteği ödemesi ile ilgili detayları araştırıyor. Çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere verilecek olan mazot gübre desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Mazot gübre desteği ödemeleri için geri sayım başladı. 

Çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere ödenen mazot ve gübre desteği, T.C. Kimlik numarasına göre hesaplara yatırılıyor. 

Peki mazot ve gübre desteği hesaplara ne zaman yatacak? Mazot ve gübre desteği tarihleri ne zaman? İşte mazot ve gübre desteği ile ilgili merak edilenler...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, milyonlarca çiftçinin sık sık araştırdığı mazot ve gübre desteği ile ilgili geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. Bakan Kirişci, bu açıklamasında, Mart 2023'te ödenmesi planlanan 2022 yılı mazot ve gübre desteği ödemelerinin 6 ay öne çekildiğini duyurdu.

Habertürk'te yer alan habere göre; mazot ve gübre desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağı net tarih olarak açıklanmadı. Ödemelerin bu ay içinde hesaplara T.C. Kimlik numarasına göre yatırılması bekleniyor. Bakan Kirişci, ödemelerin tarihine ilişkin açıklamasında, "Biz 2023'te ödeyeceğimiz 2022 yılına ait desteklerimizi, mazot ve gübre desteklemelerimizi 6 ay öne çekip bu ayın sonunda önümüzdeki ayın başında en geç sizin kendinize ait Ziraat Bankası kartlarınıza ayni olarak yükleyeceğiz" şeklinde konuştu. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, gübre ve mazot desteği ile ilgili açıklamasında destek miktarlarına da değindi ve çiftçilere daha önce 22 TL mazot desteği ile hububatta dekar başına 20 TL de gübre desteği sağlandığına dikkat çekti. Kirişci, konuyla ilgili olarak mazotu 75 liraya, gübreyi de 46 TL'ye yükselterek toplam desteği 121 TL'ye çıkardıklarına ve 3 kat artırdıklarına vurgu yaptı. 

Bakan Kirişçi, gübre ve mazot desteğinin kartlara ayni olarak yükleneceğinin altını çizdi ve "Siz de tarlaya giderken ekim için öncesinden mazot ve gübrenizi kartınıza yüklenmiş olacak olan krediden kullanmış olacaksınız" açıklamasında bulundu. 

Peki son dakika gübre fiyatları kaç lira oldu? İşte Gübretaş 18 Ekim 2022 fiyat listesi...

GÜBRETAŞ GÜBRE FİYAT LİSTESİ 18 EKİM 2022 

- Üre gübresi 5 kg: 165 Türk Lirası
- Amonyum sülfat 5 kg: 120 lira
- 20.20.0+ZN 5 kg: 130 Türk Lirası
- Dap gübresi 5 kg: 160 lira
- Potasyum sülfat 5 kg: 165 TL
- TSP 5 kg: 125 Türk Lirası

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emeklilerinin Ocak zammı tek tek hesaplandı! En düşük maaş kaç lira olacak? Şimdi bakın!

Emekli promosyonuna ekim ayı kampanyası peş peşe geldi! Garanti, Akbank, İŞ, Türkiye Finans, Yapı Kredi... 

Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında son dakika! Yeni zam var mı? Opet, PO, BP, Total, Shell 18 Ekim fiyat listesi