Ekonomi

MB şoku sürüyor peki dolarda yeni zirve ne olacak?

MB'nın faiz indirimi kararı sonrasında ekonomistler ve piyasa uzmanları, doların TL karşısında yeni rekorlara koşacağını, enflasyonun ise üç haneli rakamlara çıkabileceği uyarısında bulundu.Politika faizini yüzde 14'den yüzde 13'e indiren Merkez Bankası büyümeyi desteklemek amacıyla bu yönde hareket ettiğini belirtirken ekonomistler ve piyasa uzmanları, doların TL karşısında yeni rekorlara koşacağını enflasyonun ise üç haneli rakamlara çıkabileceği uyarısında bulundu

Merkez Bankasının şok faiz indirimi yurt dışında da yurt içinde de büyük yankı uyandırdı. Politika faizini yüzde 14'den yüzde 13'e indiren Merkez Bankası büyümeyi desteklemek amacıyla bu yönde hareket ettiğini belirtirken ekonomistler ve piyasa uzmanları, doların TL karşısında yeni rekorlara koşacağını enflasyonun ise üç haneli rakamlara çıkabileceği uyarısında bulundu.

Döviz Masası Başkanı Simon Harvey kararın döviz piyasasını olumsuz etkileyeceğini belirterek, "Politika faizini büyümeyi desteklemek için gevşetmek TCMB’nin ana hedefinin enflasyonun normal seviyelere indirilmesi olmadığını gösteriyor. Döviz piyasası bu gelişmeyi olumlu olarak algılamayacak ve TCMB’nin diğer enflasyonla mücadele önlemlerini test edecektir” dedi.

InTouch Capital Markets Analisti Piotr Matys kararın piyasa oyuncuları tarafından büyük bir hata olarak algılanacağını ve TL üzerinde ağır bir baskı yaratacağına işaret etti.

SEB Stratejisti Per Hammarlund ise rezervlerdeki artışın bu kararın alınmasında etkili olmuş olabileceğine dikkat çekerken, enflasyonun Ekim veya Kasım'da yeniden ivme kazanmasıyla Türk lirası önünde engebeli yolların göründüğünü belirtti.

Bu haber dolar yatırımcısını hayal kırıklığına uğratacak! İşte detaylar!

FED tutanakları sinyal verdi: Faiz artışları sürebilir

Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı! 2022 yılının ilk indirimi geldi! İşte Merkez Bankası faiz kararı