27 / 04 / 2024

MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil mi?

MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil mi?

31 Mart Pazar günü seçimlerde oy kullanılacak sandıkların okullara kurulacak olması ve oy sayma işlemlerinin yapılacak olması nedeni ile 1 Nisan 2024'de okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Konu ile ilgili yapılan açıklama kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan resmi açıklama yapıldı.



Yerel seçimlere 3 gün kala 1 Nisan'da okulların tatil edilip edilmediği öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB), konuya ilişkin resmi açıklama yapıldığı belirtildi.

Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, "Eğitim kurumları, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde asıl işlevlerinden farklı olarak seçmenlerin oy kullanmalarına imkan verecek şekilde hazırlanmaktadır. Buna göre, seçimlerin özelliği nedeni ile  oyların sayım işlemi akşam geç saatlerde bitiyor ve bu durum da eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim öğretime hazır hale getirilmesini zorlaştırmaktadır. Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumları ve eğitim öğretime hazır hale getirilmeleri açısından 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edilmiştir" diye duyuruldu.

1 Nisan günü yönetici ve öğretmenler, aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacak. Buna göre, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde sandık kurullarında görev alan kamu personeli, 1 Nisan Pazartesi idari izinli olacağı da ifade edildi. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, bu konu kapsamında kararı, sosyal medya hesabından duyurmuş oldu.

MEB açıkladı! 1 Nisan da okullar tatil mi?

Açıklanan kararda, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli idareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkanları ile bir üyesinin, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 22. ve 23. maddelerinde belirtilen usul ve esaslara göre kamu görevlileri arasından belirlendiği anımsatılarak, şu ifadelere yer verildi: "Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerinin her birine ait oy pusulaları olduğundan, oyların sayım ve dökümü, tutanakların düzenlenmesi ve diğer işlemler tamamlandıktan sonra belgelerin ve seçim malzemelerinin İlçe Seçim Kurullarına teslim süreci gece geç saatlere kadar devam etmektedir.

Bu nedenden dolayı, sandık kurullarında görev alan kamu personelinin, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür." denildi. 

Konut satışlarında yerel seçim durgunluğu!

Ünlü ekonomist Mehmet Şimşek'in açıklamalarını yorumladı: 31 Mart'tan sonra iğneden ipliğe zam gelecek!

Seçimden sonra konut ve otomobil piyasasını neler bekliyor? Para kazanmak kolay olmayacak! 

Vatandaşlar yerel seçim öncesi dolara hücum etti!


Geri Dön