28 / 04 / 2024

MEB açıkladı! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere 18.400 Türk Lirası destek yapılacak...

MEB açıkladı! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere 18.400 Türk Lirası destek yapılacak...

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ortak bir tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, deprem bölgesindeki bazı il ve ilçelerde özel okullarda öğrenim gören öğrencilere destek verilmesi kararlaştırıldığı kaydedildi. 



Resmi Gazete’nin 29 Kasım 2023 tarihli sayısında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “2023-2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA ADIYAMAN, HATAY, KAHRAMANMARAŞ VE MALATYA İLLERİ İLE GAZİANTEP İLİNİN İSLAHİYE VE NURDAĞI İLÇELERİNDEKİ ÖZEL OKULLARDA ÖĞRENİM GÖREN/GÖRECEK ÖĞRENCİLER İÇİN EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ VERİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ” yayımlanarak yürürlüğe girdiği kaydedildi. 

Buna göre, yayımlanan tebliğ kapsamında bu sene Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde özel okullarda eğitim gören veya görecek öğrenciler için devlet tarafından destek sağlanacağı belirtildi.

NE KADAR DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK?

Bu süreçte, belirlenen illerde ve ilçelerde özel okullarda eğitim görecek olan öğrenciler için destek tutarları ve ilk defa destek verilecek öğrenci sayıları da açıklandı. Buna göre Okul Öncesi Eğitim Kurumu için 12.800 Türk Lirası destek verilecek ve öğrenci sayısı 4.000 olacak. İlkokul için 10.000 öğrenciye 15.400 Türk Lirası, Ortaokul için 10.000 öğrenciye 18.000 Türk Lirası, Ortaöğretim için 16.000 öğrenciye 18.000 Türk Lirası destek sağlanacak.

Öte yandan, destek alacak olan öğrencilere, sınıflara ve okullara dair kriterler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanacak olan kılavuz ile belirlenecek. Yapılan açıklama ile, şehirlerde okul türlerine göre ayrılan kontenjanlara çok fazla talep gelmemesinde  boş kalan kontenjanlar ise talebin yüksek olduğu şehirlere kaydırılabilecek.

 MEB açıkladı! Milli Eğitim Bakanlığı ndan öğrencilere 18.400 Türk Lirası destek yapılacak...

5580 sayılı Kanunun 12. maddesi doğrultusunda, eğitim ve öğretim desteğinden faydalananlar için bu yeni destekten yaralanabileceklerdir.  Buna göre, yapılacak olan destek ödemeleri kapsamında ise Milli Eğitim Bakanlığı’na ödenek gönderilecek ve bu ödenekten ödemeler karşılanacak. Ödemelerin nasıl olacağını ise Milli Eğitim Bakanlığı değerlendirip kararlaştıracak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bu desteklere yönelik uygulamanın da nasıl olacağı ve  nasıl belirleneceği hakkında da bir kılavuz yayınlayacak. Daha sonra destek ödemeleri yapılmaya başlanacak.

Anne babalara müjde! Kırtasiye yardımı başvuruları başladı! 1 Eylül’den itibaren hesaplara yatacak! Hemen başvurun!

Öğrenciler dikkat! Başarılı olanlara 5104 lira

Öğrencilere büyük müjde! Aile Bakanlığı 2023 öğrenci ulaşım desteği nereden, nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Aile destek ödemelerinde her aileyi ferahlatacak bir ödeme yapılacak! Bakanlık duyurdu, ilk siz bakın


Geri Dön