01 / 05 / 2024

MEB Vakıfbank Bursluluk Kartı (sosyal kart) ne zaman verilecek? İOKBS bursluluk kartı kimlere verilir?

MEB Vakıfbank Bursluluk Kartı (sosyal kart) ne zaman verilecek? İOKBS bursluluk kartı kimlere verilir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'ndan (İOKBS) yeterli puan alan öğrencilere burs veriliyor. Peki, İOKBS bursluluk kartı ne zaman verilir? İşte detaylar...



Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan burs ödemeleri öğrenci ve velilerin gündeminde yer alıyor. MEB Vakıfbank Bursluluk Kartı (sosyal kart) ne zaman verilecek? İOKBS bursluluk kartı kimlere verilir? sorusu vatandaşlar tarafından sorgulanıyor.

MEB tarafından verilen bursluluk sosyal kart, öğrencilere maddi destek sağlayacak bir araç olarak kullanılıyor. Söz konusu bu kartı almayı hak eden öğrenciler, kartın dağıtım süreci ve yerine ilişkin detayları merak ediyor.

"Bursluluk kartı, MEB işbirliğiyle Vakıfbank tarafından verilecek. Burs ücretleri de öğrenciler adına özel olarak açılan hesaplara aktarılacak. Ödemelerin yapıldığı hesaplar "Vakıfbank Millî Eğitim Bakanlığı Şubesi"nde bulunacak. İhtiyaç durumunda, burs ücretlerini Vakıfbank'tan çekmek isteyenlerin hesap bilgileri, Vakıfbank şubeleri aracılığıyla Vakıfbank Genel Müdürlüğü'nden talep edilebilecek. 

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıfların katılımı ile gerçekleştirildi. 2023 yılı İOKBS’de tüm sınıf seviyelerine dörder seçenekli 100 soru soruldu. 3 Eylül 2023'te gerçekleştirilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın soru kitapçıkları ve cevap anahtarları 4 Eylül 2023 tarihinde MEB tarafından yayımlandı. Yapılan sınavdan sonra gözler sonuç açıklama tarihine çevrildi. 

MEB Vakıfbank Bursluluk Kartı (sosyal kart) ne zaman verilecek? İOKBS bursluluk kartı kimlere verilir?

2023 BURSLULUK ÜCRETİ NE KADAR? 

Bursluluk sınavına giren ve başarılı sonuç alan ortaokul ile lise öğrencilerine burs desteği sağlanıyor. Burs ödemeleri, okulların kapalı olduğu aylarda da hesaplara aktarılıyor. 2023 senesinde geçerli olacak MEB İOKBS burs ücreti aylık 863 Türk Lirası olarak belirlendi.

BURSLULUK KARTI NE ZAMAN VERİLECEK?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, burs almaya hak kazanan ve pansiyonlarda barınan tüm öğrenciler için (Bulunduğu yerleşim yerinde Vakıfbank ATM'si bulunsun ya da bulunmasın), Vakıfbank tarafından oluşturulan ön ödemeli "Sosyal Destek Kartı", okul müdürlüklerince öğrencilere teslim edilmek üzere ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilecek.

Söz konusu bursluluk kartlarının önümüzdeki hafta verilmesi bekleniyor.

Nakil giden öğrencilere ait kartlar, Bakanlığa ya da Vakıfbank Millî Eğitim Bakanlığı Şubesine iade edilmeyecek, ilçe/okul müdürlüklerince öğrencinin nakil gittiği okula posta yoluyla gönderilecek.

Belediyeden büyük fırsat! Konut imarlı 7 arsa satacak

Kiler GYO'nun 7 projesinin değeri 10 milyar TL'ye koşuyor! 

Erzurum'da kentsel dönüşüm ile 8 yılda 60 bin konut inşa edildi!


Geri Dön