Eğitim

MEB'den İzmir’e 40 yeni okul!

Buca'da inşaatı süren Dumlupınar İlk ve Ortaöğretim Okulu'nu ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ile birlikte incelemelerde bulundu.

Buca'da inşaatı süren Dumlupınar İlk ve Ortaöğretim Okulu'nu ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ile birlikte incelemelerde bulundu. Türkiye'de son yıllarda eğitim alanında ciddi reformların gerçekleştiği ifade eden AK Partili Dağ, "Gördüğünüz gibi İzmir'de de hemen her yerde Milli Eğitim Bakanlığı'mız okullar yapıyor. Tabii okullar yapmak kadar önemli olan da o okulların içini kaliteli eğitim ile donatmak. Biz bu noktada öğretmenlerimize sonuna kadar güveniyoruz" diye konuştu.


"Derslik ihtiyacı azalacak"

İzmir'de yapımı devam eden 40'a yakın okul içerisindeki bazı okulların yeni eğitim öğretim yılına yetişeceğini de müjdeleyen Dağ, İzmir'in derslik ihtiyacını yapılan okullarla birlikte en aza indirileceğini dile getirdi. Belediyelerin imar konusunda daha fazla destek vermelerinin gerektiğini belirten Dağ, "İzmir'de belediyeler imar noktasında bize biraz daha destek olmalı. Buca Dumlupınar Mahallesi'nde yapılan bu okul imar sorunları nedeniyle yaklaşık 3-4 yıl beklemek zorunda kaldı. İmar problemleri çözüldükten sonra Okul 1 yıl içerisinde tamamlandı. Bu durumun önüne geçilip yapılacak projelerin hızlandırılması gerekiyor" dedi.


Dumlupınar, yeni döneme yetişecek

Buca Dumlupınar Mahallesi İlk ve Ortaöğretim Okulu'nda toplam 40 derslik bulunuyor. 2 bin 500 öğrenci kapasitesine sahip okulun yeni döneme yetiştirilmesi bekleniyor.


Yeni Asır