29 / 04 / 2024

MEB’den son dakika kararı: Bu sene anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise için kaldırıldı

MEB’den son dakika kararı: Bu sene anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise için kaldırıldı

13-17 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek öğrenciler ve öğretmenler için hafta sonunu kapsayan 9 günlük bir tatile sadece bir hafta kaldı. Ancak bu uzun tatil dönemi öncesinde MEB, önemli bir kararı açıkladı. Bu karar özellikle de öğretmenleri ilgilendiriyor. İşte detaylar...



Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kasım ayındaki öğretmen seminer programı hakkında önemli bir duyuru yaptı. Bakan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kasım ayındaki ara tatil dönemlerinde öğretmenlerin okullarına gitmesine gerek olmadığını ve seminerlerin online olarak gerçekleştirileceğini bildirdi. İşte detaylar...

MEB’den önemli karar açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim öğretim sürecinde yapılan önemli kararları ve dönem arası tatillerin bu sürecin daha etkili bir şekilde yönetilmesi için nasıl değerlendirileceğini açıkladı. Bakan Tekin, meslektaşlarına şu sözlerle seslendi:

MEB’den son dakika kararı: Bu sene anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise için kaldırıldı

"Değerli meslektaşlarım,

Eğitim öğretim sürecini hep birlikte omuzlamaya çalışıyoruz. Dönem arası tatilleri, hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin dinlenmesi ve süreci daha verimli hale getirmek için bir fırsat olarak değerlendiriyoruz.  Bu vesileyle, hem yaz boyunca yapılan değişikliklerin değerlendirilmesi hem de tatil sonrası yapılacak çalışmaları planlamak amacıyla önemli adımlar atmış bulunuyoruz. Özellikle yaz döneminde gerçekleşen müfredat değişiklikleri, öğretmenlerimizin dikkatli bir şekilde değerlendirmesini gerektiriyor.

Özellikle başta ortak sınavlar olmak üzere, tatil sonrası yapılacak faaliyetlerin planlanması da büyük önem taşımaktadır.  Bu konuda ilgili genel müdürlüklerimiz tarafından online sunumlar gerçekleştirilmiş ve okullarda yapılacak değerlendirmeler için detaylı planlamalar yapılmıştır.

Ancak, geçtiğimiz hafta sonu Erzurum'da öğretmen arkadaşlarımızla toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda birçok arkadaşımızın daha önceki uygulamaların etkisiyle ara tatil için farklı planlar yapmış olduklarını ve bu nedenle yüz yüze programların ertelenmesini taleplerini dikkate aldık. Bu nedenle Kasım ara tatili için geçerli olacak şekilde, seminer döneminin online olarak gerçekleştirilmesine karar verme ihtiyacını hissettik.”

İlk ara yıl tatili ne zaman?

Birinci dönem ara tatili, 13 Kasım 2023 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma günü sona erecektir. 

MEB öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

MEB Vakıfbank Bursluluk Kartı (sosyal kart) ne zaman verilecek? İOKBS bursluluk kartı kimlere verilir?

Müdür ve müdür yardımcısı atama sonuçları belli oldu mu?


Geri Dön