28 / 04 / 2024

MEB KPSS şartı aranmadan Aşçı Yardımcısı alımı ilanı yayınladı!

MEB KPSS şartı aranmadan Aşçı Yardımcısı alımı ilanı yayınladı!

Milli Eğitim Bakanlığı, kamu işçi alımı için yeni bir ilan yayımladı. Bu ilana başvuruda bulunabilmek için KPSS şartının aranmayışı, 18 yaşından büyük olunması ve ilköğretim mezunu olma gerekliliği bulunmaktadır. Alınacak pozisyon, aşçı yardımcısı olarak belirtilmiştir. 



Milli Eğitim Bakanlığı, MEB Öğretmenevi bünyesinde görevlendirmek üzere Aşçı Yardımcısı alımı ilanını yayınladı. Aşçı adaylarını ilgilendiren bu iş ilanı için detaylar paylaşıldı. 

Başvuru şartları nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, Öğretmenevi bünyesinde Aşçı Yardımcısı olarak görev almak isteyen adaylardan aşağıdaki şartlar aranmaktadır:

  • Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekmektedir. 

  • Başvuran adaylar, kamu haklarından mahrum olmamalıdır. 

  •  Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya askerlikle herhangi bir ilişiği olmamak gerekmektedir. 

  • Adayların herhangi bir suç hükümlülüğünün olmaması zorunludur. Adli sicil kaydı temiz olmalıdır.

  • Adayların vardiya çalışmasına uygun olmaları beklenmektedir.

  • Başvuracak adaylar, 18 yaşını tamamlamış olmalı ve 25 yaşından büyük olmamalıdır. 

  • Başvuruda bulunacak adaylar arasında ilköğretim ve lise mezunu olanlar kabul edilecektir.

 MEB KPSS şartı aranmadan Aşçı Yardımcısı alımı ilanı yayınladı!

KPSS şartı var mı?

MEB bünyesinde istihdam edilmek üzere aranan aşçı yardımcısı pozisyonu için KPSS şartı aranmamaktadır. İş ilanına başvuran adaylar arasından alınacak işçi sayısının 4 katı kadar kişi yazılı ve sözlü mülakata çağrılacaktır. Kontenjanda yoğunluk olması durumunda noter huzurunda kura çekilerek belirleme yapılacaktır.

Ancak KPSS şartı olmasa da özel bazı başvuru şartları vardır. Adayların MEB onaylı Hijyen Sertifikası, MEB onaylı Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası ve MEB onaylı Aşçılık Kalfalık Belgesine sahip olmaları beklenmektedir.

Kişiler, gerektiğinde kurumun diğer birimlerinde görevlendirilmek üzere istihdam edilecektir. Bu pozisyonlar için tahsis edilen ödenekler, genel bütçeden değil, öğretmenevi bütçesinden karşılanacaktır. İşe alınacak personel daimi işçi statüsünde istihdam edilecektir.

Başvurular ne zamana kadar?

Öğretmenevi Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere aranan Aşçı yardımcıları adece İŞKUR üzerinden başvuru yapabilecekler. Başvuru tarihleri 13 - 17 Ekim 2023 olarak belirlenmiştir. Alım yapacak kurum Antalya Elmalı Öğretmenevi Elmalı’dır. Kamu kurumu olan bu öğretmenevi için 1 kişilik aşçı yardımcısı aramaktadır.

Kızılay’dan KPSS şartsız personel alımı! 8 ilde 21 farklı kadro için alım yapılacak! Acele eden işi kapacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı en az 49 bin lira maaş ile personel alıyor! Elinizi çabuk tutun, başvurular başladı!

İŞKUR'dan son dakika duyurusu! 67 binden fazla personel alınıyor! Beden işçisi, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi..


Geri Dön