16 / 05 / 2024

Mecidiyeköy-Bahçeşehir metrosu gayrimenkule yaradı!

Mecidiyeköy-Bahçeşehir metrosu gayrimenkule yaradı!

Başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerdeki ulaşım sorununa çare olarak görülen, ardı ardına ihale edilerek inşaatlarına başlanan metro hatları, geçtikleri bölgelerin değerine değer katıyor.



Başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerdeki ulaşım sorununa çare olarak görülen her yeni yatırım, gayrimenkul sektörünü yakından ilgilendiriyor. Ardı ardına ihale edilerek inşaatlarına başlanan metro hatları, geçtikleri bölgelerin değerine değer katıyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2013'te açıkladığı raylı sistemin şehrin geneline yayılması seferberliği tüm hızıyla sürerken; benzer çalışmalar  Ankara  ve zmir'de de bir bir hayat buluyor. Metro, metrobüs, tramvay, havaray ve banliyö tren hattıyla yeniden şekillenen bu şehirlerde hizmete giren her durak, bölgesindeki gayrimenkullere de değer katıyor. 


GEÇTİĞİ SEMTTE FİYATLARI UÇURUYOR 


Her yeni metro hattı yalnızca ulaşımda kolaylık sağlamıyor, geçtiği hat üzerinde bulunan tüm semtlerdeki konut fiyatlarını da ortalama yüzde 15 ile 60 arasında yukarı çekiyor. Bu hafta İstanbul'da metro ve diğer raylı ulaşım yatırımları sayesinde hem semtine, hem de sakinlerine kazandıran ve kazandıracak olan projeleri araştırdık. 


HER YERDE METRO, HER YERE METRO 


İstanbul'da 2020 yılına kadar 10 milyar Euro'luk yatırım yapılması hedeflenen metrolar, şehre enerji ve ekonomi anlamında büyük katkı sağlayacak, istanbul'un yatırım bütçesinin yüzde 55-60'ını ulaşım yatırımlarına harcayan Büyükşehir Belediyesi, Kadir Topbaş'ın üçüncü ve son döneminde 'Her yerde metro, her yere metro' sloganıyla çalışma takvimini adım adım uyguluyor. 


ANADOLU yakasında lüks konut yatırımını kendine çeken Çekmeköy bölgesi metro hattı ile daha da değerlendi. Üç yıllık süreçte arsa ve konut fiyatlarında yüzde 100 artışın olduğu bölgedeki konutların fiyatı 25-35 oranında arttı. 

Metro hattı üzerinde satılık daire fiyatlarında en yüksek artış Üsküdar'da gerçekleşti. Üsküdar'da 2013 sonunda 275 bin lira olan ortalama satılık daire fiyatı, 450 bin liraya kadar çıktı. Üsküdar'da daire fiyatlarının en çok yükseldiği semt ise Libadiye oldu. 


EVİ METRO HATTINDA OLANLARA YENİ TARTIŞMA 


Evi metro hattı güzergâhında bulunan ve değer artışı görülen taşınmazlardan yeni değer artışına / yönelik bir vergi alınması konusu 9-10 N'san 2015 tarihincie gerçekleştirilecek olan İstanbul Metrorail Forumu'nda ele alınacak. Verginin satışa bağlı olmadan alınması önerisinin tartışmalara sebeb olması mehmetcarılraui!3«mlal¦ Via Port Venezia: Via Properties & Gürsoy ortaklığı tarafından 1.5 milyar liralık yatırım bedeliyle Gaziosmanpaşa'da yükselen projede konut, ofis ve AVM yer alıyor. Teslimler ise bu yıl yapılacak. 


Batışehin 3 bin 123 konut ve rezidans, şehir oteli. ofis, çarşı ve 100 bin metrekareye varan ortak alanı bulunan Batışehir etap etap inşa ediliyor. Tamamlandığında projenin yanıbaşında iki metro istasyonu yer alacak. 


Mail Of İstanbul: Torunlar Gayrimenkul imzalı Türkiye'nin en büyük karma kullanım projelerinden biri olan Mail Of İstanbul'da son rezidans ve ofisler sahiplerini bekliyor. 


Metropark:Teknik r Yapı tarafından Halkalı'da A H hayata geçirilen Metropark projesi bin 272 daire ve 30 ticari birimden oluşuyor. Projede teslimler Kasım'da yapılacak. 


Eyüp Park: Gül Proje tav rafından 110 milyon lira yatırımla hayat bulan 329 konutluk projenin en önemli özelliği Kabataş-İkitelli metrosunun bir durağının projenin altından geçiyor olması. 


Nurol Tower: Nurol GYO'nun Çağlayanda gerçekleştirdiği proje, E5 ve metrobüse 15 metre uzaklıkta konumlanıyor. Proje, yeni yapılacak metro hattı güzergâhında da yer alıyor. 


Premier Kampus Ofis: Fer Yapı'nın Kağıthane'de Çelikler A.Ş arazisi üzerinde inşa ettiği Premier Kampüs Ofis projesi yeni yapılacak metro durağına 100-150 metre uzaklıkta konumlanıyor. 


Dap Vadisi: Dap Yapı'nın Kağıthane'de konumlandırdığı Vadi projeleri Şişli-Mecidiyeköy Çağlayan-Kağıthane aksında konumlanıyor. 


Bizim Evler 6: Mecidiyeköy'den Bahçeşehir'e uzanan metro hattının önemli duraklarından birisi de 15 bin konutun yer aldığı ve yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı Ispartakule. 


Kiptaş Vaditepe: Bahçeşehir'in, göl manzarasına hâkim noktası üzerinde konumlandırılan proje yeni yapılacak metro hattının Bahçeşehir istasyonuna yürüme mesafesinde hayat buluyor. 



BAKIRKÇY BEYLİKDÜZÜ 37.5 DAKİKA 


Belediye Başkanı Remzi Aydın Eyüp'te önümüzdeki birkaç yıl içinde tamamlanacak olan büyük projeleri şöyle sıraladı: 


Havaalanını şehir merkezine bağlayacak hızlı tramvay projesi Eyüp'ten geçecek. 


Yapımı devam eden metro çalışması (Bağcılar - Gayrettepe metrosu) BağcıIar-TekstiIkent - Gaziosmanpaşa - Eyüp - Kağıthane - Gayrettepe güzergâhında 2.5 yıl sonra tamamlanacak. Eyüp'te Yeşilpınar, Veysel Karani. çırçır ve Alibeyköy olmak üzere 4 istasyon yapılacak. 


Eminönü'nden Alibeyköy'e Haliç sahili boyunca tramvay hattı oluşturulacak. 


BAKIRKÖY İncirli ile Beylikdüzü Tüyap'ı 37,5 dakikaya indirecek olan Bakırköy-Beylikdüzü hattı için çalışmalar sürüyor. Bu hat üzerinde Beylikdüzü'nde inşaatı süren projelerde daire fiyatları (TL) şöyle: West Side 160 bin, HEP İstanbul 225 bin, Gül Park Yaşam 160 bin, Makyol Yaşam 225 bin, Terrace Mix 138 bin, Allure Tovver 270 bin. 

Trafiği rahatlatacak hatlar 


2020'DE inşaatıyla gündemde olacak İkitelli - Ataköy Metro Hattı projesi 13 kilometre uzunlukta olacak. 

Ataköy'den Kuyumcukent'e, Evren Mahallesinden Masko ve İkitelli Sanayi'ye ulaşacak proje, mesafeyi 19.5 dakikaya düşürecek. 

Manmaray fiyattan uçurdu 


'ASRIN projesi' Marmaray, geçtiği güzergâhlardaki konut fiyatlarını uçurdu. Gebze'ye ulaşmasıyla konut fiyatlarının tavan yapması beklenirken; dev projenin bu haliyle bile iki yakadaki konut değerlerini yüzde 30-35 oranında etkiledi. 

Kazançlı güzergah 


GEBZE-Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi sürecinin tamamlanması ve  Marmaray  Projesi ağının genişletilmesiyle bu lokasyonda hem mülk edinmek, hem de kiracı olmanın maliyeti artacak. 

Dumankaya inşaat ise Gebze'deki 5 bin konutluk dev projesinin ön talep sürecini başlattı. 

metro 


3. HAVALİMANINA ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla 70 kilometrelik metro yapılacak. Yeni metro, aynı zamanda mevcut metro ağı, Marmaray ve Metrobüs ile entegre olacak. Projeyle ilgili ihale süreci devam ediyor. 

GOP metro müjdesi 


GAZİOSMANPAŞA Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, geçen hafta "Küçükköy'den Gaziosmanpaşa merkeze uzanacak ve diğer projelere entegre yeni bir metro projesi üzerinde çalışıyoruz" şeklindeki açıklamasıyla GOP'ta yaşayan vatandaşa metro müjdesi verdi. 

Levent Rumeli'de sona doğru 


LEVENT-Rumeli Hisarüstü Metro Hattı ile tek yön saatte 10 bin kişi taşınacak. Mesafeyi 6 dakikaya düşürecek hattın uzunluğu 3.3 kilometre olacak. Toplam 4 istasyonu bulunacak olan hattın bu yıl hizmete alınması bekleniyor. 


İSTANBUL'DA önümüzdeki ayların ajandasında Levent-Hisarüstü, Üsküdar-Çekmeköy ile Kartal'dan Kaynarca'ya uzanacak hatlar yer alıyor. 2015 sonrasında başlayacak Bakırköy-Beylikdüzü, Bakırköy-Bağcılar, Mecidiyeköy-Mahmutbey ve Kabataş-Mahmutbey gibi hatlar da gayrimenkul fiyatlarında hareketlilik sağlayacak. 

Haftaya  İzmir  ve Ankara Metro projeleri metro duraklan nereler? 


USKUDAR-SANCAKTEPE 


20 kilometrelik Üsküdar Ümraniye - Çekmeköy - Sancaktepe Metro Hattı'nda istasyonlar şöyle: Üsküdar - Fıstıkağacı - Bağlarbaşı - Altunizade - Kısıklı - Bulgurlu - Ümraniye - Çarşı - Yamanevler Çakmak - Ihlamurkuyu - Altınşehir - İmam Hatip Lisesi - Dudullu - N.Fazıl - Çekmeköy Sancaktepe. 


KARTAL-Kaynarca, Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy - Sancaktepe metro hatları Anadolu yakasının trafiğini rahatlatacak. Kartal - Kaynarca Metro Hattı ile tek yönde saatte 60 bin kişi taşınacak. Kartal ile Kaynarca arasındaki mesafe 8 dakikada alınacak. 3 istasyonu bulunacak metro, Kartal ve Pendik ilçelerini birbirine bağlayacak. 


Gelecek istasyon Sancaktepe Başta istanbul olmak üzere büyük şehirlerdeki ulaşım sorununa çare olarak görülen her yeni yatırım, gayrimenkul sektörünü yakından ilgilendiriyor. Ardı ardına ihale edi lerek inşaatlarına başlanan metro hatları, geçtikleri bölgelerin değerine değer katıyor 2016'DA Üsküdar-Çekmeköy- Sancaktepe metrosunun devreye girmesiyle benzer gelişmenin bu bölgelerde de yaşanması bekleniyor. Emlak değerleme uzmanları, hat boyunca mevcut veya yapılmakta olan projelerde ciddi bir artış öngörüyor. 

Sancaktepe'de satışta olan projelerde son 2 yıl içinde prim oranları minimum yüzde 25 maksimum yüzde 35'e ulaştı.

 

OPTİMUM LİFE PROJESİNİN ÖN TALEP SÜRECİ BAŞLADI 


Bölgede Ortadoğu Grup, Sinpaş GYO, Dumankaya İnşaat, Selin Yapı, Suryapı ve Denge Yapı şirketlerinin projeleri yükseliyor. Son olarak Ağaoğlu Şirketler Topluluğu Ceo'su Hasan Rahvalı'nın iki oğlu ile ortakları Aydos'da Optimum Life projesinin ön talep sürecini başlattı. Yeni projelerde metrekare birim fiyatları ise 2.600 ile 4.500 lira arasında değişiyor. 


Yeni Akit


Geri Dön