26 / 12 / 2024

Mecidiyeköy günde 4 milyon kişi çekiyor!

Mecidiyeköy günde 4 milyon kişi çekiyor!

İstanbul iki yakası arasında aktarma noktası olan, önemli iş merkezlerinden biri haline gelen Mecidiyeköy, yeni yatırımlarla nitelikli ofis ve konutun da adresi halini alıyor. Ulaşımın kalbi olan Mecidiyeköy, günde 4 milyon kişiyi ağırlıyor..



 İstanbul iki yakası arasında aktarma noktası olan, önemli iş merkezlerinden biri haline gelen Mecidiyeköy, yeni yatırımlarla nitelikli ofis ve konutun da adresi halini alıyor. Ulaşımın kalbi olan Mecidiyeköy, günde 4 milyon kişiyi ağırlıyor. Bölge, yeni yatırımlarla planlı şekilde gelişmesiyle öne çıkıyor.İSTANBUL 'un iki yakası arasında aktarma noktası olan, önemli iş merkezlerinden biri haline gelen şžişli sınırları içindeki Mecidiyeköy, son dönemde İstanbul 'da en çok dikkat çeken bölgelerden biri haline geldi. Avrupa 'nın en büyük Adalet Sarayı 'nın bulunduğu, yeni kavşak ve yol düzenlemeleriyle kimlik değiştiren çağlayan 'ın hareketliliğinden de destek alan Mecidiyeköy, Trump Towers, Zincirlikuyu 'daki Zorlu Center, Ali Sami Yen Projesi, Nurol 'un çağlayan projesi gibi yatırımlarla da nitelikli ofis ve konutun da merkezi halini alıyor. Ulaşımın kalbi olan Mecidiyeköy, İstanbul 'un hem buluştuğu hem de farklı lokasyonlara dağıldığı nokta görevini görüyor. Günde 4 milyon kişiyi çeken bölge, yeni yatırımlarla planlı gelişiyor.
Ulaşımın kalbi
FYP Proje Geliştirme Pazarlama 'nın ortağı Füsun Yılmaz Phillipson, gayrimenkuldeki ivmenin sektöre yıldız çağını yaşattığını belirterek, şunları söyledi: “İstanbul çevresinde ve dışında yoğun yapılaşmalar var. Bu yapılaşmalar, şehrin merkezinin değerini daha da artırdı, şehrin içi daha da değerlendi. Böylece, marka ve yıldız bölgeler oluştu. Mecidiyeköy, bu marka lokasyonların en önemlilerden biri oldu. Ulaşımın kalbi Mecidiyeköy 'den geçiyor. İstanbul 'un hem buluştuğu hem de farklı lokasyonlara dağıldığı nokta oldu. Metro bağlantısı, Metrobüs, Boğaz Köprüsü 'ne yakınlığı bu bölgeyi değerli kılıyor. İyi gayrimenkuller lokasyonla ölçülüyor. Proje gerçekleştirirken ilk baktığımız ulaşılabilirlik. Bu da Mecidiyeköy de fazlasıyla var. Artık bölge ‘Mecidiyeköy-şžişli ' olarak anılıyor. Halka, şžişli ve Bomonti 'ye uzanıyor. Bomonti 'deki gelişim de Mecidiyeköy 'ü besliyor. ”
Daha planlı
Mecidiyeköy 'ün, dönüşümü başlamadan önce, küçük ticari işletmelerin yoğun olduğu bir semt olduğunu hatırlatan Füsun Yılmaz Phillipson, şöyle konuştu: “Mecidiyeköy şimdi perakende, ticaret ve konutun merkezi oldu. Yenilenen ticaret merkezi olarak, ofisin yeni adresi Mecidiyeköy olacak. Küçük ticari işletmelerden A plus, nitelikli ofis projelerine geçiş var. Ofisin geliştiği yerlerde, yaşam da gelişir, konut da gelir. Karma kullanım projeleri bölgeyi hareketlendiriyor. Eskiden Mecidiyeköy yaşamın adresi değildi, şimdi yaşamın adresi haline de geldi. Kentsel dönüşümle de bölgedeki diğer yapılaşmalar hızla dönüşecek. şžişli-Bomonti gelişimi, Mecidiyeköy-4. Levent aksı, yeni bir silüet kazanacak. Maslak, İstanbul 'un birinci ticaret merkeziydi. Mecidiyeköy yeni bir yüz olacak. Maslak 'tan   daha iyi planlanarak yapılanıyor. çağlayan meydanının yenilenmesi, ulaşımın planlanması, 4. Levent aksındaki yaya-metro ulaşımı çok önemli. ”

Proje yapan elden çıkarmıyor

TRUMP Towers projesini gerçekleştiren D-Yapı 'nın Genel Müdürü İlder Tokcan, Mecidiyeköy 'deki ilk nitelikli projenin Trump Towers olduğunu belirterek, Mecidiyeköy 'ün bir birleşme merkezi olduğunu gördük. Yoğun trafik sorunu olan İstanbul 'da, 5-6 yere dağılabilen tek merkez Mecidiyeköy ve Taksim. Ancak, Mecidiyeköy, Taksim 'den daha avantajlı. Her tarafa yıldız gibi dağılan bir merkez var ” dedi. İlder Tokcan, ulaşımın çözülebilmesinin bölgenin önemini ortaya çıkardığını belirterek, çağlayan Meydanı 'nın da hayata geçtiğinde, Mecidiyeköy 'ün çok daha iyi bir yer haline geleceğini vurguladı. Mecidiyeköy 'deki arsaların da artık çok değerli olduğunu dile getiren Tokcan, bölgede yeniden bir proje gerçekleştirecek arsa bulunmadığından Trump Towers 'daki ofisleri elden çıkarmadıklarını, yalnızca kiralama yoluna gittiklerini söyledi.

24 bin kuruluş bulunuyor

şžişli 'de yerleşik nüfus 316 bin olurken, ilçede her gün yaklaşık 4 milyon insanın geçişi gerçekleşiyor.
şžişli 'den Boğaziçi Köprüsü 'nü kullanan araçların yüzde 70 'i, Fatih Sultan Mehmet köprüsünü kullanan araçların ise yüzde 80 'i geçiyor.
şžişli 'de toplam 26 bin bina bulunurken, bağımsız bölümlerin toplamı da 181 bini buluyor.
İlçede toplam 24 bin kuruluş faaliyet gösteriyor.

Konutlar ofise dönüşüyor Kağıthane de yararlanacak

çAĞLAYAN Meydanı 'nın da tamamlanmasıyla, bölgenin 22 bin metrekarelik yayalaştırılmış alana sahip olacağını hatırlatan Nurtaç Muştu, çağlayan Meydanı ve Adalet Sarayı 'nın bölgenin gelişimine katkısını şöyle anlattı: “2 yıldan itibaren yavaş yavaş hareket başladı. Son 2 yıl içerisinde çağlayan 'a, nitelikli kiracı adayları geliyor. Avukatların talebine karşılık verebilmek için bölge içerisinde konut yapılaşması ve yeni binalarda ofislerin oluşması arttı. Ancak bölgede standart tanımlanmış ofis alanı çok kısıtlı olduğundan konutlardan, hanlardan dönme binalardan ofislere geçiş oluyor. Ayrıca, daha küçük metrekareli kiralamalara geçiş oldu. Adli merkez olması dolayısıyla şehir dışından gelenlerin talebi de olacak. Otel proje sayısında artış başladı. Bölgedeki talebi karşılamak için, Mecidiyeköy, Kağıthane 'den, Kuştepe 'den, Gülbağ 'dan da beslenecek. ”

Ali Sami Yen değişimin çok önemli parçası olacak

TORUNLAR GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Ali Sami Yen projesinin Mecidiyeköy 'deki değişimin çok önemli bir parçası ve köşetaşı olduğunu belirterek, “Ali Sami Yen, Büyükdere Caddesi 'nden başlayan gelişimin Mecidiyeköy 'ü de kapsaması ve şžişli 'ye kadar uzaması anlamına geliyor. Ali Sami Yen ve Likör Fabrikası bölgede önemli değişim sağlayacak. Bu da, bölgenin değer kazanması anlamına geliyor ” dedi. Bölgenin mimari olarak da çok değişeceğini ifade eden Torun, şunları söyledi: “Bundan 5 yıl önce Mecidiyeköy 'ün bu değere ulaşacağını kimse tahmin etmiyordu. Bundan sonraki 5 yılda da ne kadar değişeceğini öngörmek pek mümkün değil ancak şunu görüyoruz ki orada bir devir-değişim olacak. Mecidiyeköy 'ün bugüne kadar öne çıkmamasının nedeni, modern binaların yapılması için alanın olmamasıydı. Bu alanlar ortaya çıktıkça olması gereken değere ulaşmış olacak. Özellikle finans sektöründeki şirketler o tercih ediyor. Biz de bunun için Torun Tower projemizi ofis olarak planlıyoruz. ”

Metrekare fiyatı artıyor

REMAX Bento Mecidiyeköy 'ün sahibi Nurtaç Muştu, Mecidiyeköy 'ün şu andaki durumunun gelişime çok açık olduğunu vurgulayarak, bölgedeki metrekare fiyatlarına dikkat çekti. Son iki 2 yılda, gayrimenkul sektöründeki durgunluğa rağmen bölgede gerileme yaşanmadığını kaydeden Muştu, “Birim metrekare fiyatı yüzde 20 mertebesinde arttı. Nitelikli binalarda ise bu artış yüzde 50 'lere ulaştı. Bölgede şu anda yeni yapılmış binalarda konutların metrekare birim fiyatı 1500 dolar ile 3 bin dolar arasında değişiyor. İş merkezlerinde ise metrekare 3-4 bin dolar arasında değişiyor ” diye konuştu. Bölgede, A plus projelerde konutta metrakare fiyatı 6 bin dolar ile 8 bin dolara kadar ulaşırken, ofislerde kiralama bedelleri de 35-45 dolar aralığında seyrediyor.

Hürriyet/Meltem KARA


Geri Dön