Ulaşım

Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattı ne zaman bitecek?

18 Eylül 2013'te ihaleye çıkan ve 9 Şubat 2014'te temeli atılan Mecidiyeköy Mahmutbey metro projesi kapsamında açılışın 2017 tarihinde yapılması planlanıyor. Proje kapsamında 15 istasyon bulunuyor

Mecidiyeköy Mahmutbey metro projesinin temeli Alibeyköy Meydanı'nda düzenlenen törenle 9 Şubat'ta atılmıştı. Uzunluğu 18 kilometre olarak belirlenen Mecidiyeköy Mahmutbey metro projesi, 18 Eylül 2013'te ihaleye çıkmıştı.




850 milyon liralık ihale bedeli ile Gülermak-Kolin-Kalyon ortaklığının kazandığı Mecidiyeköy Mahmutbey metro projesi, tek yönde saatte 70 bin kişi taşıyacak. 15 istasyondan meydana gelecek olan Mecidiyeköy Mahmutbey metro projesinin 2017 yılında tamamlanması planlanıyor. 


Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar güzergahından geçecek olan metro hattının toplam uzunluğunun 26 dakikada tamamlanması planlanıyor. 


İlk etabının Mecidiyköy'den ikinci etabının ise Kabataş'tan geçmesi planlanan proje delme, aç-kapa ve viyadük tipinde istasyonlardan meydana gelecek. 


Mecidiyeköy Mahmutbey metrosunun istasyonları:

Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey.


Mecidiyeköy Mahmutbey metrosunun görselleri:

















Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com