Yeni Şirketler

Mecidiyeköy'deki Likör fabrikası TOKİ'ye geçiyor ve gökdelen oluyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar, Mecidiyeköy'deki eski Likör Fabrikası'nın arazisini Maliye Bakanlığı'ndan 230 milyon YTL tahmini bedel üzerinden devir aldıklarını söyledi.

Maliye Bakanlığı'na para yerine Ataköy'deki eski Emlak Bankası Otomasyon Merkezi'ni vereceklerini söyleyen Bayraktar konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Otomasyon merkezi büyük mükellefler vergi dairesi olacak. Ayrıca Vatan Caddesi üzerindeki vergi dairesi müdürlüklerinin bulunduğu kompleksi yıkıp yeniden inşa edeceğiz. Aynı cadde üzerinde bir başka arsaya daha vergi daireleri inşa edeceğiz. Kasamızdan nakit çıkmayacak. Emlak vererek ve inşaat yaparak borcumuzu ödeyeceğiz" dedi.

Likör Fabrikası arazisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan şartlı olarak Maliye Bakanlığı'na devredildiğini söyleyen Erdoğan Bayraktar, "Burası kültür ve turizm amaçlı kullanılması gerekirdi. Biz bu şerhi SİT Kurulu'ndan gerekli izinleri alarak kaldırdık. SİT Kurulu tarihi Likör Fabrikası'nın ve arazide yer alan anıtsal nitelikteki bir ağacın korunması gerektiğine karar verdi. Biz de buraya proje hazırlarken bunları göz önüne alacağız.

 

Arazinin imar çalışmasının tamamlandığını kaydeden Bayraktar, bodrumlar hariç 3 emsal verileceğini buna göre yaklaşık 120 bin metrekare inşaat alanı olacağını, yapılacak gökdelende yüksekliğin serbest bırakıldığını kaydetti.

Araziyi en geç 2008 Mart ayına kadar ihaleye çıkartacaklarını anlatan Erdoğan Bayraktar konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Önümüzde iki ihtimal vardı. Ya arsayı satacaktık veya hasılat paylaşımı yöntemiyle ihaleye edecektik. Nakit para karşılığı satsaydık, para hemen kasamıza girerdi. Ama hasılat paylaşımı yönteminde para biraz vadeli de olsa en az iki katı olarak kasamıza dönecek. Bu cazibeden dolayı hasılat paylaşımı yöntemini tercih ettik. Kabaca yaptığımız fizibiliteye göre buranın ihalesinden gelecek para ile alt ve yoksul gelir grubu için yapılacak 30 ile 40 bin arasında konutun finansmanını sağlayabileceğiz. Arsaya yapılacak binanın yüksekliğinin serbest olması çok büyük bir avantaj. İhaleyi kazanan buraya, gerekli izinleri almak koşuluyla Dubaililerin yapacağı kulelerden daha yüksek bir kule inşa edebilecek. Ayrıca burayı ofis veya residence olarak satabilecek, Bu ihaleyi kazanan şirketin kararına bağlı"

Ali Sami Yen'deki birimimizi kullanacağız

TOKİ Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerine ticaret kompleksi inşası dolayısıyla bölgeyle ilgili deneyim sahibi olduğunu hatırlatan Bayraktar bu birikimi yapacakları ihalede kullanacaklarını sözlerine ekledi.

TEBERNÜŞ KİREÇCİ