28 / 04 / 2024

Mecidiyeköy'deki Profilo AVM'nin yıkım tarihi belli oldu! Yerine büyük konut projesi yapılacak!

Mecidiyeköy'deki Profilo AVM'nin yıkım tarihi belli oldu! Yerine büyük konut projesi yapılacak!

İstanbul'un en eski AVM'si olan Şişli'nin Mecidiyeköy Mahallesi'ndeki Profilo AVM yıkılıyor. Yerine ise dev rezidans projesinin yapılacağı söyleniyor. 



Şişli'nin Mecidiyeköy Mahallesi'nde yer alan Profilo AVM ile ilgili son dakika haberi geldi. İstanbul'un en eski AVM'si olan Profilo AVM 2024 yılının ilk haftalarında yıkılması planlanıyor. Yerine ise büyük rezidans projesinin inşa edileceği söyleniyor.

BÜTÜN DÜKKANLAR BOŞALTILDI

Yaz aylarında Profilo AVM'nin de içinde olduğu arazisinde bulunan plazanın yıkılacağı belirtilmiş ve AVM içerisinde bulunan dükkanlar için de tasfiye uyarısı gelmişti.

Halktv'de yer alan habere göre; son vize işlemleri sağlayan acentelerin de AVM’yi boşaltmasıyla birlikte 2024 yılının ilk haftalarında Profilo AVM’nin yıkılması planlanıyor.

Mecidiyeköy deki Profilo AVM nin yıkım tarihi belli oldu! Yerine büyük konut projesi yapılacak!

25 YILLIK AVM YIKILIYOR

İstanbul’un en merkezi alanlarından olan Mecidiyeköy’de 1998 yılında hizmete açılan AVM, 25 yılı aşkın sürede kent hafızasının önemli simgelerinden biri haline gelmişti. AVM yıllar boyunca sanayici Jak Kamhi’nin şirketi Profilo Sanayi tarafından işletildi.

989 MİLYON TL İLE SATILDI

Mecidiyeköy'e açılan yeni AVM’lerden sonra  büyük bir cazibe kaybı yaşayan Profilo AVM, borçları nedeniyle ilk olarak İş Bankası’na satıldı.

İş Bankası, Profilo AVM’yi 2021 yılının Kasım ayında 989 milyon TL bedel ile İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na sattı.

11 Kasım 2021 tarihinde İş Gayrimenkul''den KAP’a yapılan duyuruda "Yönetim Kurulumuzun 09.11.2022 tarihinde yapılan toplantısında; İstanbul İli, Şişli İlçesi, Mecidiyeköy Mahallesi''nde bulunan Profilo Alışveriş Merkezi’nin, yanındaki taşınmaz ile birlikte, Türkiye İş Bankası A.Ş.’den 989 milyon TL bedel üzerinden satın alınmasına karar verilmiştir" denilmişti.

15 BİN 963 METREKARE ALANA SAHİP

Şehrin göbeğinde değerli bir konuma sahip olan AVM, 2 bin 410 ada, 246 parselde, 15 bin 963 metrekare alandan oluşuyor.  AVM dışında konut projesine konu olacak arazi 9221 ada, 1 parselde, 2 bin 686,34 metrekare alana sahip. 

2024 YILININ SONUNDA KONUT PROJESİ GELİYOR

AVM’deki kiracı dükkanlara yapılan bildirimlerin ardından sessizliğe bürünen arazinin yıkılmasıyla birlikte hızlı bir inşaat projesi yükselecek. Rezidansın ne zamanacağına dair henüz net bir bilgi gelmese de,  2024 yılının sonu itibarıyla yeni projenin kaba inşaatının biteceği tahmin ediliyor.

Edinilen bilgiye göre Profilo Alışveriş Merkezi’ni Artaş Grubu satın aldı. Artaş, 65 milyon dolara aldığı Profilo Alışveriş Merkezi’nin iki parselden oluşan arazisine konut projesi yapmayı planlıyor.

Artaş Grubu'ndan Mecidiyeköy'e yeni proje! Yerine konut yapılacak Profilo AVM yıl sonunda yıkılıyor!


 


Geri Dön