Meclis camisi yıkılacak mı?
TBMM Başkanı İsmail Kahraman 2018 Yılı Bütçe Tasarısı Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Meclis camisinin yıkılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
İsmail Kahraman meclis camisine ilişkin, "Cami yıkılmaz. Cami niye yıkılsın? Eğer ihtiyaca cevap vermiyorsa, bulunduğu arsa lüzumluysa taşınabilir, yıkılmaz. Cami hakkında spekülasyona lüzum yok, endişe etmeye mahal yok. Bizler cami yıkmayız, cami yaparız." dedi.
Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre TBMM Başkanı İsmail Kahraman 2018 Yılı Bütçe Tasarısı Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. İsmail Kahraman meclis camisine ilişkin sorulara cevap verdi.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis camisine ilişkin, "Cami yıkılmaz. Cami niye yıkılsın? Eğer ihtiyaca cevap vermiyorsa, bulunduğu arsa lüzumluysa taşınabilir, yıkılmaz. Cami hakkında spekülasyona lüzum yok, endişe etmeye mahal yok. Bizler cami yıkmayız, cami yaparız." dedi.
Meclis camisinin yıkılıp yıkılmayacağı sorusu üzerine Kahraman, "Camiyi herkes soruyor. Giden de soruyor, gitmeyen de soruyor, içini görmeyen de soruyor, gören de soruyor. Cami yıkılmaz. Cami niye yıkılsın? Eğer ihtiyaca cevap vermiyorsa, bulunduğu arsa lüzumluysa taşınabilir, yıkılmaz. Cami hakkında spekülasyona lüzum yok, endişe etmeye mahal yok. Bizler cami yıkmayız, cami yaparız." diye konuştu.
TBMM Başkanı Kahraman, şunları söyledi:
"Bu cami hadisesini kaşımamıza ya da bir meseleymiş gibi ortaya atmamıza hiç lüzum yok. Cami, ibadethaneler hepimizin. Camiler, ibadethaneler milletlerin tapusudur ve bizim tapumuzdur. Bu camiden bahsederken arkadaşlarım çok hassas. Neden bilmiyorum. Orada yaptığımız 500 metrekarelik, 400 kişilik bir mescit var. Ona hiçbir beyanda bulunmadılar. Güzel de bir mescit. Yani hiç mi acaba 'Şu iş güzeldir' diye bir şey denmeyecek. Denmesi lazım. Hassasiyet hepimizin hassasiyetidir. Turgut Bey'in bir hatırasıdır. Allah razı olsun kendisinden. Çok zor şartlarda yaptığı bir camidir. Camiye bu kadar Meclisimizin sahip çıkması, her grubun sahip çıkması benim için çok büyük iftihar vesilesi, hepimiz için iftihar vesilesidir. Cami hadisesi, bu mesele yıkılma, yok etme diye bir hadise mevzubahis değil. Ama sanat yönü, kültür yönü, bir tarihi yapı olup olmadığı yönü açıklığa kavuştu. Çünkü Danıştay ittifakla karar verdi. 'Tarihi bir eser değildir. Özelliği yoktur ve herhangi bir işlem yapılabilir. Bu serbesttir.' Bu, ilmin ortaya koyduğu konu."