12 / 10 / 2024

Meclise sunuldu: Tapu işlemlerine yeni düzenleme geliyor! O ödeme yapılmadan herhangi bir işlem yapılmayacak!

Meclise sunuldu: Tapu işlemlerine yeni düzenleme geliyor! O ödeme yapılmadan herhangi bir işlem yapılmayacak!

Savunma Sanayii Fonu gelirinin artmasına yönelik  olarak yapılan yeni düzenleme taslağı TBMM'ye sunuldu. Söz konusu teklifin içerisinde Taşınmaz satışlarında tapu işlemleri için alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 Türk Lirası ücret alınacağı da yer aldı.  




Savunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Söz konusu bu yeni düzenlemede taşınmaz satışlarında tapu işlemleri için alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı şekilde ücret alınması gündeme geldi.  

TAŞINMAZ SATIŞ İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK? 

Yapılan ve pek çok kişiyi de yakından ilgilendiren söz konusu bu yeni düzenlemeye göre, tapu ve kadastro işlemlerinde alınacak 750 Türk Lirası ücret, işlem öncesinde vergi dairesine ödeme zorundalığı bulunuyor.

Bu ödeme yapılmadığı halde herhangi bir işlem gerçekleştirilmeyecek. Belirtilmiş olan koşulların ihlal edilmesi halinde  işlemi yapan memurlar ve ödemekle yükümlü olan kişiler müteselsil olarak sorumlu tutulacaktır. 

Meclise sunuldu: Tapu işlemlerine yeni düzenleme geliyor! O ödeme yapılmadan herhangi bir işlem yapılmayacak!

TAŞINMAZ SATIŞ İŞLEMLERİ İÇİN NE KADAR ÜCRET ALINACAK? 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre taşınmaz satışlarında, alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı olacak şekilde 750 Türk Lirası alınırken diğer işlemlerde ise işlem gerçekleştiren kişi adına 375 Türk Lirası ücrete tabi tutulacak. 

Ayrıca verilen bilgilere göre Savunma Sanayii Destekleme Fonu (SSDF) kaynaklarına destek olmak maksadıyla, noterde ilk defa tescil edilecek araçların işlemleri için 3 bin TL, daha önce tescil edilmiş araçların satış ve devir işlemleri için ise 1500 Türk Lirası katılma payı alınacağı tahmin ediliyor.

100 BİN TL VE ÜZERİ LİMİTLİ KREDİ KARTI OLANLAR DİKKAT

Limiti 100 bin Türk Lirası ve üzerinde olan kredi kartlarının hamilleri her bir kart başına yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek. Tahsil edilmiş olan bu payların tamamının SSDF'ye aktarılması amacıyla düzenlemedeki  hükümlerin dışında noterlerde yapılan işlemlerden alınacak katılma paylarından noterlere herhangi bir pay veya aidat ödenmeyecek.

Söz konusu tutarlar, her sene bir önceki yıla ilişkin olarak yeniden değerleme oranında takvim yılı başından geçerli olmak üzere artırılarak uygulanacak.

KİPTAŞ’ta bayrak değişimi! Ali Kurt görevi Gürkan Kaya’ya devretti!

İstanbul’un 39 ilçesindeki 180 bin konut yenileniyor!

1941 yılında yol geçiş ücreti 6 liraymış!


Geri Dön