30 / 04 / 2024

Meclis'in gündeminde konut var! Kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?

Meclis'in gündeminde konut var! Kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı  yakından ilgilendiren yüzde 25 kira sınırında gözler Meclis'e çevrildi. ''Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı, devam edilecek mi?'' soruları meclisin gündeminde yer alacak.



Bayram sonrası Meclis'te yoğun gündem başlayacak. Ekonomiden turizme, yargıdan içişlerine, kira zammı sınırından kira sözleşmesine kadar birçok düzenleme Meclis'te görüşülecek. 

KİRA SÖZLEŞMELERİ E DEVLETTEN YAPILACAK

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, kira sözleşmelerinin e-Devlet platformu üzerinden yapılmasını öngören düzenleme de gündemde yer alıyor.

TBMM'nin gündemine gelecek olan düzenlemelerden biri de kira sözleşmelerinin artık e-devlet platformu üzerinden yapılması oldu.

Söz konusu değişiklikle, kira işlemlerinin daha kolay ve şeffaf bir şekilde yapılmasını sağlamayı hedefliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamaya göre, bu sistemle kayıt dışı işlemlerle etkin bir şekilde mücadele edilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, söz konusu sistemle kayıt dışı işlemlerle aktif bir şekilde mücadele edileceğini belirtmişti.

Yeni düzenleme, tüm ev sahipleri ve kiracıları doğrudan etkileyecek. Kira sözleşmelerinin e-devlet üzerinden yapılması, taraflar arasında daha güvenli ve kolay bir işlem süreci sunmayı vaat ediyor. Ayrıca, bu sistemle tüm işlemler dijital ortamda kaydedilecek ve her türlü hukuki süreç için kolaylıkla erişilebilir olacak.

 Meclis in gündeminde konut var! Kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?

KİRADA YÜZDE 25 ZAM SINIRI HAZİRAN 2022'DE KABUL EDİLMİŞTİ

Konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı uygulaması Haziran 2022'de Meclis'te kabul edilmişti. Daha sonra düzenlemenin süresi 2023 ve 2024 yıllarında uygulanmak üzere uzatılmıştı. Kira zam sınırı uygulaması tekrar uzatılmaması halinde 1 Temmuz 2024 itibarıyla sona erecek.

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira sözleşmelerinde yeni düzenleme meclise geliyor!

Geri Dön