13 / 05 / 2024

Media Markt Pendik mağazası yarın açılacak!

Media Markt Pendik mağazası yarın açılacak!

Nuri Topatan, 2009 sonuna kadar toplam 15 Media Markt'a ulaşacaklarını belirtti



Media Markt Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, 2010 yılında sektörün ciro birincisi olmayı hedeflediklerini söyledi

Topatan, yarın Pendik'te açılacak olan 13. Media Markt mağazasının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, yeni mağazanın toplam 4 bin 800 metrekare alanda kurulduğunu ve yaşanan ekonomik krize rağmen 2009 sonuna kadar toplam 15 Media Markt'a ulaşacaklarını belirtti.

2009 yılında Türkiye'de 100 bin metrekare mağaza büyüklüğüne ve bin 300 kişilik istihdam sayısına ulaşacaklarının altını çizen Topatan, şöyle devam etti:

"Avrupa'nın en hızlı büyüyen Media Markt zinciri, Türkiye'deki Media Markt'lar oldu. Biz, bu harika sonucu 'bakmadan almayan' müşterilerimize borçluyuz. Müşterilerimiz, Media Markt'ları ziyaret ederken, tüm dünya markalarına, en geniş ürün gamı ve en düşük fiyatlarla ulaşabileceğini çok iyi biliyor. Türkiye'de geride bıraktığımız iki yıldan bu yana yaptığımız tüm reklam kampanyalarında bu kadar sıra dışı olmamızın sebebi, müşterilerimizi her şeyden değerli görüyor olmamızdır. Müşterilerimizin kısıtlı imkanlarla yüksek fiyatlarda
bir ürünü satın almalarına göz yummak bize yakışmazdı. Biz, Media Markt ekibi olarak bu gerçeği en yüksek sesle haykırmak için teknoloji tutkunlarının bize kolaylıkla ulaşabileceği en merkezi noktalarda Media Markt'lar açtık ve müşterilerimizi büyük bir dertten kurtardık. 8 Aralık 2009 tarihindeki Pendik açılışımızda da toplam 50 bin ürün sergileyeceğiz."

Türkiye'deki Media Markt'ların iki yılını ve teknoloji perakendeciliği sektörünü değerlendiren Topatan, Media Markt'ın, fırtınayı arkasına alarak nihai hedefine doğru koştuğunu bildirdi.

Topatan, teknoloji perakendeciliği pazarı düşünüldüğünde 2010 yılında sektörün en hızlı büyüyen markası olacaklarını ifade ederek, "Geçen sene 123 milyon avro ciro yapmıştık. Mağaza sayımız daha azdı. Şimdi bu 123 milyonda kalmayacağız. Daha da fazla yapacağız. Mevcut mağazalarda ciro düşüşü yok. Bizim hedefimiz 2010 yılında sektörün ciro birincisi olmak" şeklinde konuştu.

-"HEDEFİMİZ TÜRKİYE'DE YAŞAYAN 72 MİLYON KİŞİYE ULAŞMAK"-
Nuri Topatan, son 10 yılda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de teknolojik ürünlere ve internete yönelik yoğun bir talebin söz konusu olduğunu belirterek, teknolojik ürünlere meraklı ciddi bir hedef kitle ve bir pazarın
bulunduğuna dikkati çekti.

Müşterinin tercihleri ile birlikte, teknoloji perakendeciliğindeki rekabetin daha da kızıştığını dile getiren Topatan, bu sebeple elektronik perakendeciliği sektöründe lider firmaların Türkiye pazarına girme kararı aldıklarını bildirdi.

Topatan, sektörün gelişiminden yana olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu müşterilerimizin kazanacağı bir yoldur. Böylece, müşterilerimiz en bol seçeneğe ve en düşük fiyata ulaşacaklar. Öte yandan Media Markt olarak sizlere ifade etmek isteriz ki, her gün basında onlarca firma, 'en iyi biziz' diyerek mağaza açıyor. Ancak, açtıkları mağazalara rağmen müşterilerin gün geçtikçe azalan ilgileri karşısında diyecek hiçbir kelime bulamıyorlar. Üstelik şirketler yeterince tercih edilmemelerinin faturasını, ekonomik krize kesiyorlar.

Dudak uçuklatan kampanyalarımız sayesinde iki yılda, toplam 85 bin metrekare alanda, 36 milyon ziyaretçiye ulaşarak, milyonlarca ürünü müşterilerimizle buluşturduk. Türkiye'de yaşayan her iki insandan birisiyle
temasımız oldu. Hedefimiz Türkiye'de yaşayan 72 milyon kişiye ulaşmak." Nuri Topatan, dünyanın 573. Media Markt mağazası olan Pendik Media Markt'ı açacaklarını, 10 Aralık'ta Ankara, 17 Aralık'ta da Beşiktaş mağazalarının açılacağını bildirdi.

2010 yılı içerisinde de mağaza açmaya devam edeceklerini ve ilk hedeflerinin İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  olduğunu belirten Topatan, "Şu anda Ankara'dan ilerisini düşünmüyoruz. Birkaç yıl sonra Anadolu'ya da gideceğiz" diye konuştu.

Bir gazetecinin sektörde devam eden rekabetin ortak bir platformda değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini sorması üzerine ise Topatan, "Sektörün buluşabileceği bir ortak masası olmayacak. Herkes kendi bahçesini ekecek. Biz kimseyle kavga etmiyoruz. Biz sıra dışı bir firmayız. Renk getiriyoruz. Farklılık getiriyoruz. Açılışlar da sıra dışı bir olay. Bu açılışta da 550 kişi güvenlikten sorumlu olacak. 50 kişi ise yönlendirmeler yapacak. Yılbaşında da, sene ortasında da sürprizlerimiz olacak. Biz dinamik bir firmayız" yanıtını verdi.

Topatan, açılacak olan mağazada tüketicilerine yeni kampanyalar sunacaklarını anlatarak, "Açılış için, bin 199 liraya 37 inç Samsung LCD televizyon, 9,99 liraya MP3 Çalar, 29 liraya DVD Player, 99 liraya dijital fotoğraf makinesi satacağız" dedi.
AA


Geri Dön