23 / 05 / 2024

Mediamarkt, Pendik Pendorya AVM'de bugün açılıyor

Mediamarkt, Pendik Pendorya AVM'de bugün açılıyor

Mediamarkt, Türkiye'deki 13. mağazasını Pendik Pendorya Alışveriş Merkezi'nde bugün açıyor



Türkiye Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Nuri Topatan, Türkiye'de elektronik perakendeciliğinde artan rekabet karşısında hedeflerinin ciroda birinci olmak olduğunu dile getirdi. Yıl sonuna kadar 15 mağazaya ulaşacaklarını açıklayan Topatan, 13 bin olan istihdam hedefini ise yakaladıklarını açıkladı. "Biz müşterilerine sarı kart, kırmızı kart gösteren bir mağaza değiliz. Müşteriyle asla mahkemelik olmak istemeyiz. Müşteri kaybetmeye değil kazanmaya geldik" diyen Topatan, 2009 yılında Türkiye'de 100 bin metrekare mağaza büyüklüğüne ulaşacaklarını kaydetti. Kampanyalar sayesinde iki yılda 36 milyon ziyaretçiye ulaştıklarını da söyleyen Topatan "Hedefimiz 72 milyon kişiye ulaşmak'' diye konuştu.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

13'üncü Media Markt Pendik'te

Media Markt'ın Türkiye'deki 13'üncü mağazası bugün Pendik'te açılıyor. Pendorya Alışveriş Merkezi'nde 4 bin 800 metrekare alana kurulan Pendik Media Markt, zincirin dünyadaki 573'üncü mağazası oldu

Media Markt Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, 14 mağazayı 10 Aralık'ta  Ankara  Kentpark'ta, 15'inci mağazayı ise 17 Aralık'ta Beşiktaş Fulya'da Sellenium Towers'ta açacaklarını söyledi. Topatan yeni açılacak olan mağazalarla birlikte Media Markt'ın 2009 için belirlediği Türkiye'de 100 bin metrekare satış alanı ve 1300 kişilik istihdam hedefine ulaşacağını söyledi.
Media Markt mağazalarını iki yıl içinde 36 milyon kişinin ziyaret ettiğini açıklayan Topatan, "2008'de 123 milyon ciroya ulaştık. Şu ana kadar kriz yüzünden ciroda zarar etmedik. Türkiye, Avrupa Media Markt'ların en hızlı büyüdüğü ülke oldu" dedi.
2010'da Türkiye'de sektör lideri olmak istediklerini belirten Nuri Topatan Media Markt'ları Ankara'nın doğusundaki illere taşıma planını 2010'dan sonraya bıraktıklarını kaydetti.
Milliyet

Media Markt, arka arkaya açılışlara başladı

Bugün Pendik mağazasını açan Media Markt, 10 Aralık'ta Ankara Kent Park Alışveriş Merkezi'nde ve 17 Aralık'ta Beşiktaş Fulya'da iki mağaza daha açarak, 2009'u toplam 15 mağaza ile kapatacak. Media Markt'lara iki yılda 36 milyon müşteri girişi yaşanmış

Türkiye'de iki yıldır faaliyet gösteren Media Markt, 13. şubesini bugün Pendik'te açıyor.
Toplam 4.800 metrekare alanda kurulan Pendik Media Markt'ın bugün gerçekleştireceği açılış öncesinde  dün düzenlenen basını bilgilendirme toplantısında konuşan Media Markt Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdür Nuri Topatan, yaşanan ekonomik krize rağmen hız kesmeden yatrımlara devam edeceklerini, yıl sonuna kadar iki mağaza daha açacaklarını belirtti.

Beşiktaş Fulya'da açıyor
2010 yılında sektörün ciro lideri olmayı hedeflediklerini söyleyen Topatan, 10 Aralık tarihinde Ankara'da Kent Park Alışveriş Merkezi'nde ve 17 Aralık'ta ise Beşiktaş Fulya'da iki mağaza daha açarak, 2009'u toplam 15 mağaza ile kapatacaklarını ifade etti. Müşterilerle ilişkilere çok büyüm önem verdiklerini söyleyen Topatan," Media Markt, Avrupa'da hızla büyüyor. Türkiye'deki faaliyetlerimizden de çok memnunuz. Yeni açılan mağazımızda da en düşük fiyat garantisi, koşulsuz iade garantisi, ürün çeşitliliği gibi unsurları müşterilerimize sunuyoruz. 15 mağazamızda toplam olarak 1300 kişiye iş olanağı sağlıyoruz. Sadece Pendik mağazamızda 100 kişiye istihdam sağladık. 2010 yılında da hız kesmedem mağaza açılışlarımızı sürdüreceğiz. Bugün Pendik mağazamızın açılışında toplam 50 bin ürün sergileyeceğiz.Teknoloji perakendeciliği pazarı düşünüldüğünde 2010 yılında sektörün en hızlı büyüyen markası olacağız. Geçen sene 123 milyon avro ciro yapmıştık. Mağaza sayımız daha azdı. Daha da fazlasını yapacağız. Mevcut mağazalarda ciro düşüşü yok. Bizim hedefimiz 2010 yılında sektörün ciro birincisi olmak" diye konuştu.
Media Markt'a iki yıl içinde 36 milyondan fazla müşterinin giriş yaptığını belirten Topatan, hedeflerinin 72 milyona ulaşmak olduğunu söyledi.

Bakmadan almayan müşteri
Topatan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Avrupa'nın en hızlı büyüyen Media Markt zinciri, Türkiye'deki Media Markt'lar oldu. Biz, bu sonucu `bakmadan almayan' müşterilere borçluyuz. Müşterilerimiz, Media Markt'ları ziyaret ederken, tüm dünya markalarına, en geniş ürün gamı ve en düşük fiyatla ulaşabileceğini çok iyi biliyor. Media Markt olarak Türkiye'deki büyüme stratejilerininden hiçbir koşulda taviz vermeyeceğiz."
Pendik Mağazasında satışa çıkardıkları ürünler ilgili açıklamalarda da bulunan Topatan, mağazada tüketicilerine yeni kampanyalar sunacaklarını anlatarak, "Açılış için, bin 199 liraya 37 inç Samsung LCD TV, 9.99 liraya MP3 Çalar, 29 liraya DVD Player, 99 liraya dijital fotoğraf makinesi satacağız" dedi.
Radikal


Geri Dön