29 / 04 / 2024

MediaMarkt Türkiye CEO'su İspanya'ya atandı

MediaMarkt Türkiye CEO'su İspanya'ya atandı

MediaMarkt Türkiye'den yurt dışına üst düzey atama yapıldı. MediaMarkt Türkiye Üst Yöneticisi Faruk Kocabaş, MediaMarkt Saturn Grup içerisindeki en iyi pazarlardan birisi olan MediaMarkt İspanya’ya atandı. 



MediaMarkt’ın Türkiye organizasyonundan, MediaMarkt Global organizasyonuna üst düzey yönetici ataması yapıldı, Avrupa’nın önemli elektronik perakendecisi olan MediaMark'ın yaptığı açılamada; 2023 senesinin başından itibaren MediaMarkt Türkiye CEO’su olan Faruk Kocabaş, MediaMarkt İspanya CEO’su olarak atandı. Faruk Kocabaş, yeni görevine 1 Kasım 2023 itibarı ile başlayacak.

Karar.com'un haberine göre; konu ile ilgili yapılan açıklamada “MediaMarkt Türkiye’ye 2016 yılında Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi (CPO) olarak yer alan, sonrasında da görevine Ticaretten Sorumlu İcra Kurulu Üyesi (CCO) olarak devam eden Faruk Kocabaş 2023 yılının başından beri MediaMarkt Türkiye CEO’su olarak görev yapıyordu.

Pazar liderliği yolculuğuna büyük ölçüde katkılarda bulunan, MediaMarkt Türkiye’nin grupta en fazla büyümeye sahip ülke olmasına liderlik eden, strateji, kategori yönetimi, fiyatlandırmasatın alma, satış sonrası operasyonlar, lojistik, talep planlaması ve ticari pazarlama gibi alanlarda yıllardır deneyimiyle dikkat çeken Faruk Kocabaş, Türkiye’deki başarılı kariyerinin ardından şimdi de görevine MediaMarkt İspanya CEO’su olarak devam edecek"

MediaMarkt Türkiye CEO su İspanya ya atandı

FARUK KOCABAŞ KİMDİR?

Uzun kariyeri boyunca hep uluslararası şirketlerde her zaman başarılı işlere imza atan ve Türkiye'de Türk Philips Ticaret AŞ ve TP Vision Elektronik Ticaret AŞ'de, Hollanda'da Philips Consumer Lifestyle BV ve MMD Monitors & Displays Nederland BV'de üst düzey görevler alan Kocabaş, ODTÜ İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Evli ve bir çocuk babası olan Kocabaş ayrıca, Zincir Mağazalar Derneği’nin yönetim kurulu üyesidir.

MEDİAMARKT TÜRKİYE KİMİN?

Media-Saturn-Holding GmbH (MSH) Almanya'nın en büyük elektronik satış mağazaları zincirine sahip olan Metro Group'un kuruluşudur. Metro Group; Almanya, Avusturya, Polonya, Türkiye, İsviçre'de birçok şehirde açılan Saturn ve Media Markt mağazalar zincirini bünyesinde barındırır.

MediaMarkt kahve severlerle bir araya geliyor! İşte 27 Eylül 2022 MediaMart kahve makinesi fiyatları

 


Geri Dön