04 / 05 / 2024

Mega projeler TBMM Genel Kurulu'nda konuşuldu!

Mega projeler TBMM Genel Kurulu'nda konuşuldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, bakanlığının bütçesi ile ilgili konuştu. Tuhan, bütçe kapsamında yer alan dev projeler hakkında açıklamalarda bulundu.



TBMM Genel Kurulunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Yükseköğretim Kalite Kurulu, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü ve 125 üniversitenin bütçelerinin görüşmeleri devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, bakanlığının bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, kent içi ulaşım projelerinde, Ankara'da Batıkent-Sincan, Çayyolu-Kızılay ve Keçiören-AKM metrolarını tamamlayarak hizmete aldıklarını, AKM-Kızılay arası yapım çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, bakanlığının bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, kent içi ulaşım projelerinde, Ankara'da Batıkent-Sincan, Çayyolu-Kızılay ve Keçiören-AKM metrolarını tamamlayarak hizmete aldıklarını, AKM-Kızılay arası yapım çalışmalarının da devam ettiğini dile getiren Turhan, Esenboğa Havalimanı metro bağlantısı, Kuyubaşı-Yüksek Hızlı Tren Garı ile Yüksek Hızlı Tren Garı-Etlik Şehir Hastanesi hatları için ihale ve etüt proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İstanbul'da da Kaynarca-Sabiha Gökçen, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı ve İstanbul Havalimanı-Halkalı hatlarında yapım çalışmalarına devam ettiklerini açıklayan Turhan, şu ifadeleri kullandı:

"Konya raylı sistemi,  İzmir  Halkapınar-Otogar, Kayseri Şehir Hastanesi bağlantısı, Erzurum ve Erzincan tramvaylarında yakında ihaleye çıkacağız. İstanbul'da Marmaray'ı, İzmir'de Egeray'ı, Ankara'da Başkentray'ı halkımızın hizmetine sunduk. Gaziantep'te Gaziray yapım işleri devam ediyor. Bugüne kadar Marmaray'da seyahat eden yolcu sayısı 300 milyonu aştı. Marmaray'ın devamı niteliğindeki Gebze-Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesi projemizi 2019'un ilk çeyreğinde hizmete almayı planlıyoruz. Böylece yüksek hızlı trenler İstanbul Halkalı'ya kadar hizmet verecek. Bu hattın açılmasıyla 13 istasyondan 16 hatta entegrasyon sağlanacak, yaklaşık 6,5 milyon İstanbullu zamandan tasarruf ederek konforlu ve güvenli seyahat imkanına kavuşacak. Günde 1 milyondan fazla yolcunun yararlanacağı Gebze-Halkalı arası 115 dakikaya inecek."

Bakan Turhan, Rize, Artvin, Yozgat, Bayburt, Gümüşhane gibi havalimanları için gün saydıklarını, Muş ve Kahramanmaraş'ta yeni terminal binalarını tamamladıklarını, Balıkesir ve Gaziantep'te inşaatların devam ettiğini açıkladı.


Geri Dön