Genel

MEGABUILD Fuarı, 45 ülkenin bürokratlarını ağırlayacak!

MEGABUILD Avrasya Yapı Ürünleri Fuarı'nda son düzlüğe girildi. İnşaat ve inşaat malzemeleri endüstrisinin büyük buluşması MEGABUILD Fuarı, Irak, Makedonya ve Gana'nın da aralarında olduğu yabancı ülkelerin bakanlarını İstanbul'da ağırlamaya hazırlanıyor..

MEGABUILD Avrasya Yapı Ürünleri Fuarı'nda son düzlüğe girildi. İnşaat ve inşaat malzemeleri endüstrisinin büyük buluşması MEGABUILD Fuarı, Irak, Makedonya ve Gana'nın da aralarında olduğu yabancı ülkelerin bakanlarını İstanbul'da ağırlamaya hazırlanıyor...

8-11 Eylül tarihlerinde CNR EXPO İstanbul'da gerçekleştirilecek fuara . Ekonomi Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da destek veriyor. Türkiye ve etki alanındaki yakın çevre ülkelerinde devam eden 225 milyar dolarlık inşaat projelerinin çözümleri Megabuild Avrasya Yapı Ürünleri Fuarı'nda sergilenecek. İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) desteğiyle CNR Ekspo Fuarcılık tarafından düzenlenen Avrasya Yapı Ürünleri Fuarı Megabuild'de alınacak siparişlerle, sektörün iş hacminin zirveye çıkması bekleniyor. Yeniden yapılanma sürecinde olan Irak'ın Konut ve İmar Bakanı Muhammed El Darraji, 50 kişilik bir heyetle geleceği fuarda Türk müteahhitleri ve işadamları ile de görüşecek.

36 ÜLKEDEN ALICILAR OLACAK

MEGABUILD'e Ekonomi Bakanlığı desteğinde, Avrupa, Kuzey Afrika, Balkanlar, Amerika ve Ortadoğu'dan 36 ülkenin alım heyetleri getiriliyor. Ayrıca 20'yi aşkın ülkenin ticaret odası alıcı firmalarını katılımcılarla buluşturacak. Avrasya Yapı Ürünleri Fuarı'na alıcı getirecek yurtdışı ticaret odaları arasında Hindistan, İran, Litvanya, Sırbistan, Ürdün, Romanya, Yemen, Kuveyt, Kırgızistan, Özbekistan, Kosova, Makedonya ve Sudan öne çıkıyor.

Çelik Yolu Zirvesi ilk kez yapılacak

Fuarın ilk günü 'Uluslararası Çelik Yolu Zirvesi' yapılacak. Türk Yapısal Çelik Derneği TUCSA organizasyonunda ilk kez düzenlenecek zirve, sektör temsilcileri ile Afrika, Ortadoğu, Orta Asya, Kafkas, Doğu Avrupa, Balkan ülkeleri, Rusya ve Ukrayna'dan 45 ülkenin bakan, bürokrat ve teknokratları buluşturulacak.

Sektörün devleri bir araya geliyor

FUARA 150 yerli, 11 ülkeden 80 yabancı firma katılacak. Fuara Eczacıbaşı Koramic, ODE Yalıtım, Betek Boya (Filli Boya), Knauf, AKG Gaz Beton, Trakya Cam, Pimaş, Özçelik Mermer, BASF, Yapı Merkezi Prefabrikasyon, Çukurova Isı, Mesa İmalat, İzocam, Demirdöküm, Adopen, Saint Gobain gibi sektörün önemli kuruluşları katılıyor.

3 milyar $'lık yeni sipariş hedefleniyor

CNR Holding Fuarcılık Grup Başkanı Ali Bulut fuara gelişmekte olan ülkeler başta olmak üzere 5 binden fazla yabancı ve 20 binden fazla yerli ziyaretçi gelmesini beklediklerini ifade ederek; katılımcıların yılın bu son önemli ticari buluşmasında 3 milyar dolardan fazla yeni sipariş almalarını hedeflediklerini söyledi.
Akşam/Şenay Büyükköşdere