28 / 04 / 2024

Mehmet Ali Akben kimdir? Mehmet Ali Akben ne iş yapıyor?

Mehmet Ali Akben kimdir? Mehmet Ali Akben ne iş yapıyor?

Vakıf Katılım’ın 31 Ekim 2023 tarihinde yaptığı Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Mehmet Ali Akben, kurumun Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak getirildi. Mehmet Ali Akben kaç yaşında? Eğitim durumu nedir? İşte haberin ayrıntıları...



Açıklamada yer verilen bilgilere göre, Mehmet Ali Akben 1961 yılında Kahramanmaraşta'ta doğmuştur. Lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde tamamlamıştır. Sonrasında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünden yüksek lisans mezunu olan Akben, 1986 senesinde Faisal Finans Kurumu'nda bankacılık kariyerine başlamıştır.

1989-1999 yılları arasında Kuveyt Türk’te Mali İşler Müdürü olarak görev yapan Mehmet Ali Akben, 1999-2011 yılları arasında Anadolu Finans Kurumu ve Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini de gerçekleştirmiştir.

Mehmet Ali Akben kimdir? Mehmet Ali Akben ne iş yapıyor?

2012 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Kurul üyeliğine atanan Mehmet Ali Akben, 2015 tarihi itibarı ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığına atanmıştır.

Burada Mayıs 2023 tarihine kadar iki dönem BDDK Başkanlığı yapan Mehmet Ali Akben, 2018’de Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliğine, Haziran 2023’te de Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na atandı. Mehmet Ali Akben, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Erol Çarmıklı kimdir?

Haldun Demirhisar kimdir?


Geri Dön