28 / 04 / 2024

Mehmet Ali Büyükhanlı kimdir?

Mehmet Ali Büyükhanlı kimdir?

1994 yılında İstanbul Etiler’de Mehmet Ali Büyükhanlı Ticaret Meslek Lisesi’ni yaptıran Büyükhanlı İnşaat kurucusu olan Mehmet Ali Büyükhanlı kimdir? İşte Mehmet Ali Büyükhanlı ve Büyükhanlı İnşaat...



Mehmet Ali Büyükhanlı kimdir?

Mehmet Ali Büyükhanlı, 1932 yılı Konya doğumlu. M. Ali Büyükhanlı, üç yaşındayken ailesiyle birlikte Ankara´ya yerleşti. 


İlk öğrenimini Ankara´da tamamladıktan sonra erken yaşta iş hayatına başladı. Tuğla üretimi ile başladığı iş hayatına nakliyatçılık ve inşaatçılık yaparak devam etti.


Mehmet Ali Büyükhanlı pek çok kamu binasının yapılmasına katkıda bulundu. Darıca Sağlık Ocağı ve Acıbadem A. Taci Büyükhanlı Camii bunlardan birkaçıdır.


1980 yılında İstanbul´a yerleşen Mehmet Ali Büyükhanlı evli olup dört çocuğu vardır. Halen İstanbul´da ikamet etmektedir.


Büyükhanlı İnşaat..

Bundan yaklaşık 56 yıl önce Ankara'da bir aile şirketi olarak inşaat alanında faaliyete başlayan Büyükhanlı Grubu, bugün yine inşaatın yanısıra turizm faaliyetleri ile de tanınan bir grup. 1980'den sonra grubun başına ikinci kuşağı temsil eden Bahri ve Ali Büyükhanlı kardeşler geçmiş. 


1983 yılında grubun amiral gemisi olan Büyükhanlı İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ' yi kuran iki kardeş, İstanbul'da lüks konut inşaatı ve Antalya'da ise turizm faaliyetlerine başlamışlar. 1995 yılında ise diğer kardeşleri olan Ahmet Emre Büyükhanlı'yı da yanlarına alan her iki kardeş, bu tarihten sonra konut ve turizm alanında birçok projeye imza attı.  


Büyükhanlı İnşaat AŞ, 2007 yılından itibaren Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) onayı ile faaliyetine Büyükhanlı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ünvanı ile devam ediyor.


Büyükhanlı İnşaat projeleri..

1. U.B.A Sitesi / Konut

2. Levent Konutları / Konut

3. Levent İş Merkezi / İşyeri

4. Grand Hotel Kemer / Otel

5. İlhan Sitesi / Konut

6. Suadiye Konutları / Konut + İşyeri

7. Büyükhanlı Etiler / Konut

8. Long Beach Manavgat / Otel



Geri Dön