27 / 04 / 2024

Mehmet Atmaca'dan kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Depreme karşı önlem olmayacak!

Mehmet Atmaca'dan kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Depreme karşı önlem olmayacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe alınan yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 



"7471 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Kasım ayının ilk günlerde Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı. 

Yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin detayların netleşmesinin ardından, birçok düzenleme ile ilgili tartışmalar başladı. Yasa için 'mülksüzleştirme' iddiaları da gündeme geldi. 

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, Meclis'te yaptığı açıklamasında yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili konuştu.

Mehmet Atmaca dan kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Depreme karşı önlem olmayacak!

Mehmet Atmaca, şu an Meclis'te bütçenin görüşüldüğüne dikkat çekerek, "Lehte ve aleyhte bir sürü konuşmalar oldu. İçinde gerçekten ciddiye alınması gereken eleştiri ve öneriler oldu ama bunların hiçbiri sonucu değiştirmeyecek, bunu biliyoruz ve noktasına virgülüne dokunulmadan bu bütçenin geçeceğini görüyoruz" ifadelerini kullandı. 

"Bütçenin, aslında anlatılacak hiçbir tarafı yoktur, rakamlar her şeyi söylüyor; bugün 1 trilyon 254 milyar faiz demek, bu bütçenin bir faiz bütçesi olduğunu anlamını taşıyor" diye konuşan Atmaca, önemli ikinci bir rakamın bütçe açığı olduğunu, ödenen faizin nüfusa bölünmesi halinde  kişi başı ödenecek faizin 14 bin 752 TL olduğunu söyledi. 

Atmaca, kendi mesleği olması sebebiyle, depremle ilgili de birkaç şey söylemek istediğini belirtti. 

Mehmet Atmaca dan kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Depreme karşı önlem olmayacak!

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, "Artık deprem geliyor, bunu herkes bağırıyor. Daha öldürücü tarafı da şu: Nüfusumuzun en yoğun olduğu bölgelerde artık deprem bekleniyor ama maalesef “depreme karşı önlem” adı altında geliştirilen kentsel dönüşüm kanunu buna hizmet etmeyecek" açıklamasında bulundu. 

Kendisinin tekrar tekrar uyarıda bulunmak istediğini dile getiren Atmaca,  yıkılma olasılığı yüksek yapıların dönüşümünün değil, rantı yüksek olan alanların dönüşümünün yapılacağını vurguladı. 

Atmaca, söz konusu açıklamasını "Lütfen, artık gelecek felaketi görelim ve bununla ilgili samimi adımlar atalım. Yoksa eğer bu nüfusu yoğun olan bölgelerde büyük bir deprem yaşanması durumunda kayıplarımız çok büyük olacaktır" diyerek tamamladı. 

Konut kredisi devredilebilir mi?

Nexonya kentsel dönüşüm projelerine odaklandı! Gebze ve Pendik'e iki yeni proje geliyor!

Mevduat faizleri yükseliyor, bankaya para yatırırken nasıl bir strateji izlenmeli? 


Geri Dön