27 / 04 / 2024

Mehmet Aydın kimdir? Mehmet Aydın ne iş yapmaktadır?

Mehmet Aydın kimdir? Mehmet Aydın ne iş yapmaktadır?

Mehmet Aydın kimdir? Mehmet Aydın'ın eğitim durumu nedir? Mehmet Aydın kariyeri ve eğitim durumu nedir? Mehmet Aydın'ın kim olduğu ve Mehmet Aydın'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...



Mehmet Aydın Halkbank Denetim Kurulu Üyesidir. Mehmet Aydın 1967 senesinde Sapanlı’da doğdu.  Ankara  Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden başarı bir şekilde mezun olmuştur. Daha sonra,  İçişleri Bakanlığı’nda Mahalli İdareler Başkontrolörü, Maliye Bakanı Danışmanlığı, Kamu İhale Kurumu Başkan Yardımcılığı görevlerini başarı ile gerçekleştirmiştir.

Öte yandan, muhtelif zamanlarda T. Kalkınma Bankası’nda Denetim Kurulu Üyeliği yapmış. Yönetim Kurulu Üyeliği'nde bulunmuştur. Sayın Aydın, Denetim Komitesi Başkanlığı’nın yanı sıra da Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. ve Sümer Holding’te Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulunmuştur.

Kamu İhale Kurumu Müşaviri görevine devam eden Mehmet Aydın, 2 Ağustos 2023 tarihinden itibaren Türkiye Halk Bankası A.Ş.’de Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

 Mehmet Aydın kimdir? Mehmet Aydın ne iş yapmaktadır?

HALKBANK HAKKINDA

Türkiye Halk Bankası A.Ş., kısaca Halkbank,  1918-1933: Savaşlar, ekonomik buhran yaşanan yokluk şartlarında genç bir Türkiye Cumhuriyeti kuruluşudur.  Bu süreçte, 1. Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve 1929 Dünya Ekonomik Buhranı ve ülkemizde yaşanan  mal darlığı, hayat pahalılığı ve yüksek faiz baskısı ile ağır ekonomik şartların yaşandığı bir ortama sürüklemiştir.

Öncelikle dengeli bir toplum yapısının gereğinin bilincinde yer alan  genç Türkiye Cumhuriyeti, küçük esnaf ve sanatkârların desteklenmesi ve halk bankacılığının geliştirilmesini bu doğrultudaki hedefleri olarak benimsedi. Fakat, cumhuriyetin ilk yıllarında sermaye birikimi, üretim alanlarının kıtlığı, özel sektörün yetersizliği nedeni ile yaşanan ekonomik güçlükler, esnaf-sanatkâr ve küçük meslek sahibini teşvik edici kredi kurumlarının ortaya çıkışını da engellemiştir.

Tayfun Bayazıt kimdir? Tayfun Bayazıt ne iş yapmaktadır?

Ali Fuat Erbil kimdir? Ali Fuat Erbil ne iş yapmaktadır?

Kenan Güven kimdir? Kenan Güven ne iş yapıyor?


 


Geri Dön