Genel

Mehmet Cengiz ilk defa konuştu: Artık yeter hesap soracağım!

Odatv, Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz'ın iddialarını Mehmet Cengiz'e sordu. Mehmet Cengiz yaptığı açıklamada, "Yoruldum bıktım dedikodulardan. Ama artık yeter, hep sustum herkesle yargı önünde mücadele edeceğim." şeklinde konuştu. 

Sözcü gazetesinden Serpil Yılmaz, Cengiz Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ile ilgili arka arkaya iki makale yazdı. 

13 Mart 2022 tarihli yazısını "Cengiz’in Londra’daki şirketi" başlığıyla kaleme alan Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, söz konusu yazısında Mehmet Cengiz'in İngiltere'de aldığı gayrimenkulü yazmıştı. 

Odatv işadamı Mehmet Cengiz'e söz konusu bu iddiaları sordu. Peki Cengiz, iddialarla ilgili neler söyledi? İşte detaylar...

Mehmet Cengiz konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi:

"Bir ülke medyası davası ülke olan bir şirkete bu kadar zulüm yapmamıştır. Aradım ilgili yazarı, kaç yıldır tanışırız telefonuma çıkmıyor. Bilmiyor mu tanımıyor mu bizi, kırk beş yıldır iş dünyasındayız biz.

"BEN ÜLKEME AŞIĞIM"

Yedi sektörde 35 şirketimiz 45 bin çalışanımız var. Bir günde birkaç yılda gelmedik buraya biz.

17 yaşından beri inşaattayım ben. Aşığım mesleğime. Ülkeme aşığım.

Gelsinler metroları, tünelleri, köprüleri gezdireyim.

Eti batmıştı, 1 milyar dolar harcadım.

Bir gazeteci gelip gördü mü Mazıdağ'da onca güçlükle yapılan işi.  

Amerika’dan Kanada’dan mühendisler getirdim, bizim insanımızı eğitim verdirdim.

Türkiye’de cevherden katot bakır üreten tek fabrika olan Eti Bakır Samsun İzabe Tesisi’nin yanı sıra Küre, Murgul, Adıyaman, Giresun Halıköy'den ekonomiye katkı sağlıyoruz.

BUNLARI KİM YAZDI?

Eti Alüminyum mesela, madenden son ürüne kadar üretim yapabilen tek entegre alüminyum fabrikasını gelin gezdireyim, görün yapılan işleri.

"YÜREĞİMİ YAKIYORLAR"

80 ülkeye ihracat yapıyoruz.

485 milyon dolara otel satıp bu madenlere yatırdım, biriniz yazdı mı?

Yüreğimi yakıyorlar.

Bugüne kadar beş milyon metreden fazla sondaj yaptık biz.

Sadece yurdumuz değil; Azerbaycan, Bulgaristan, Kırgızistan, Irak, Hırvatistan, Özbekistan, Romanya, Rusya, Kırgızistan gibi ülkelerdeyiz biz, alt yapı, enerji ve madencilik projeleri yapıyoruz.

Avrupa'nın göbeğinde otoyolları yaptık kim yazdı?

Her gittiğim ülkede devlet başkanı gibi karşılıyor, protokol uyguluyor o ülkeyi yönetenler.

Kahrediyorum. İngiltere'de evmiş şuymuş buymuş.

İngiltere'de kobalt üreten şirket satın aldık, niye tek gazeteci yazmıyor?

İngiltere'de hangi büyük ihalelere girdik niye yazmıyorlar?

Neymiş koltuğun fiyatı şuymuş.

Türk iş adamlarının dünyayla rekabet ettiğini anlamayan kafalar bunlar?

Londra’da bir Türk işadamının şirketi olması bunlara niye batıyor?

Söz konusu açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'nun da mahkemeye verdiğini söyleyen Mehmet Cengiz'in açıklamasının devamı şu şekilde:

"KEMAL KILIÇDAROĞLU'NU MAHKEMEYE VERDİM"

Kemal Kılıçdaroğlu'nu da mahkemeye verdim. Ana muhalefet partisi dedikoduyla hareket edemez. Kimin elinde belgesi varsa buyursun mahkemeye başvursun.

Sürekli laf üretiyorlar. Yoruldum bıktım dedikodulardan. Ama artık yeter, hep sustum herkesle yargı önünde mücadele edeceğim.

Günah.

İngiltere’de çalışan okuyan çocuğum torunlarım yeğenlerim var niye hedef gösteriyorlar, böyle siyaset, böyle gazetecilik olur mu?

Soru sorduğunuz için sizlere de teşekkür ederim."

SERPİL YILMAZ NELER YAZMIŞTI?

Sözcü Yazarı Serpil Yılmaz, 13 Mart 2022 tarihli yazısını "Cengiz’in Londra’daki şirketi" başlığıyla kaleme aldı. Cengiz'in Londra'da bir şirketine ulaştım diyen Yılmaz, yazısında "MF Real Estate Investments LLP adıyla No 102 Michelin House, 81 Fulham Road, London England, SW3 6RD adresinde kurulan şirketin ortakları arasında, kardeşleri Ekrem, Kazım, Asım ve Şeref Cengiz de yer alıyor." ifadelerine yer verdi.

Söz konusu yazıda Londra'da gayrimenkul ve fon danışmanlığı hizmetleri vermek üzere 2017'de kurulan Cirera Capital ile MF Real'in aynı adreste bulunmasına değinen Serpil Yılmaz; Cirera Capital üst yönetiminde Tolga Tuğlular, Tijen Gümüşdiş, Ahmet Arınç, Celal Kopuz'un bulunduğunu kaleme almıştı.

Yazısında Ahmet Arınç ve Tijen Gümüşdiş'in 2017'den itibaren Londra'ya getirdikleri makro fonlar ile İngiliz finans dünyasında ün yaptıklarını kaydeden Serpil Yılmaz, "Kılıçdaroğlu'nun eski tanımıyla “5'li çete” Ukrayna savaşından sonra “Erdoğan'ın oligarkları” olarak sıfatlandırdığı devletten kamu ihalesi alan grupların Londra maceralarını ulaştığım kaynaklarım, “Aslında en etraflıca İngiltere'de yaşayan Sabri Eyüp Çarmıklı'dan dinlemelisiniz” diyorlar…" ifadelerini kullanmıştı.

Serpil Yılmaz 15 Mart 2022 tarihindeki "Koltuk kardeşliği" başlıklı yazısında da Mehmet Cengiz'in Altunizade'de yer alan merkez ofisinde üzerine oturduğu koltuklarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da kullandığı çalışma ofislerinden Huber Köşkü'ndeki koltuklar aynı markanın ürünü olduğunu öne sürmüştü.

Mehmet Cengiz'in bu koltukları ve çalışma masasını, İtalya'nın önde gelen mobilya markaları arasında yer alan Giorgetti'den 2011'de aldığını kaydeden Serpil Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

"Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde (2007-2014) döşenen Huber Köşkü'ndeki koltuklar aynı markanın ürünü. Giorgetti marka Musa model koltukların İtalya teslim fiyatı 3 bin 927 Euro. Euro kurunu 15 TL'den alsak yaklaşık bir koltuk 60 bin TL ediyor." 

Mehmet Cengiz'in İngiltere'de gayrimenkul aldığı iddiası!

Cengiz Holding Cennet Koyu’nda plaj mı yapacak?