Mehmet Çerçi: TOKİ’yi yaparken, Büyükşehire takılmadık!
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Alaşehir’de sivil toplum kuruluşlarına yaptığı çalışmaları anlattı. Çerçi, "Biz TOKİ’yi, kentsel dönüşüm ve yeni sanayi yerlerini kurmak aşamasında bakanlıkla irtibatta olacağız." dedi.
Alaşehir’e ziyarette bulunan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Alaşehir Hotel La Bella’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan Çerçi’ye organizasyonda AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak ve İdris Avşar, Belediye Meclis Üyesi Arif Alkan eşlik etti. Programa, İlçe Tarım Müdürü Tarık Memiş, eski belde belediye başkanları, Ticaret Odası, Madeni Sanaatkarlar Odası, Şoförler Odası, Alaşehir Barosu, Lokantacılar Odası, Ticaret Borsası, Sanayi Sitesi Kooperatifi, Memur Sen İlçe Şubesi ve bileşenlerinin temsilcileri katıldı.
KONUT SIKINTISI AŞILACAK
Yeni kurulan bir belediye olarak kurumsallaşma çalışmalarının tamamlanmasıyla beraber çok önemli projeleri hayata geçirmeye başladıklarını dile getiren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “İlçemizin nüfusu 212 bin. Manisa’nın en büyük ilçesiyiz. Sanayisi, üniversitesi ve gelişim alanlarıyla büyük bir ilçeyiz. Yunusemre, Manisa’nın gelişme alanı. 5 bin 500 toplu konut yapmaya başladık. 6 bin 500 de kentsel dönüşümle konut kazandıracağız. Yakın zamanda da yeni sanayi siteleri yapmaya başlayacağız. Toplam 3-4 milyarlık bir çalışma olacak. Bunu belediye olarak karşılamamız mümkün değil. O noktada da hükümetimizden destek alacağız. Çünkü bizim bütçemiz 100 milyon. Bir ilçe belediyesi olmamıza rağmen böyle büyük işlere kalkıştık. Takdirini vatandaşımız verecek. Liderimizden ve üstadımızdan öğrendiklerimizi burada hayata geçirmeye çalışıyoruz. Biz yeni bir belediye olmamıza rağmen 381 bin metre kare taş döşedik. Yaklaşık maliyeti 10 milyon. Bir tane köyümüz diyemez ki bana bu sene taş gelmedi. Her mahalleye döşedik” şeklinde konuştu.
“CİDDİ MESAFELER ALDIK”
Belediyeciliğin rutin işler, sosyal belediyecilik ve şehrin planlanması olarak üç ana başlıkta değerlendirilebileceğini belirten Başkan Çerçi sözlerini şöyle tamamladı: “Belediyecilik bana göre üçe ayrılıyor. Birincisi belediyenin rutin işleri. İkincisi ise sosyal işler. Bir diğer boyutu da şehrin planlanması. Bana bütün esnaf ve sanatkarlar odalarından geliyorlar. Hepsi kendilerine has sanayi yerleri istiyor. Esnafımız işlerini büyütmek istiyor. Mevcut yerlerde bu durum imkansız. Bu yüzden yeni sanayi yerleri gerekiyor. Şehrin önümüzdeki 25-30 yılının planlanması lazım. Özellikle kenar mahallelerde çarpık kentleşme konusunda çalışmalar yapılması gerekiyor. Bu konuda imar planlarının yapılıp, Büyükşehir Meclisi’nden geçmesi gerekiyor. O kısımda tıkanıyoruz. Bu işleri yaparken büyükşehre takılabiliyorsunuz. Sizin vizyonunuz büyükşehirde yoksa, sıkıntı yaşanabiliyor. Biz TOKİ’yi yaparken, büyükşehre takılmadık. Biz bütün altyapıyı çözecek bir projeyle yola çıktığımız için, büyükşehirle çakışmıyoruz. Biz TOKİ’yi, kentsel dönüşüm ve yeni sanayi yerlerini kurmak aşamasında bakanlıkla irtibatta olacağız. Böylelikle konu Büyükşehir Meclisi’ne gelmiyor. Çok şükür bu çalışmalarla ilgili ciddi mesafeler aldık”
Hür Işık Gazetesi