01 / 05 / 2024

Mehmet Cilve: Konut inşaatlarımız başlayacak!

Mehmet Cilve: Konut inşaatlarımız başlayacak!

Mehmet Cilve, betonla ilgili birçok sektörde olmak istediklerini ve yakın tarihte konut inşaatlarına başlayacaklarını dile getirdi



Kahramanmaraş´ta, prefabrik yapı elemanları imalatı yapan As Beton A.Ş, Suriye ve Irak pazarına yönelik, 1,5 milyon avroluk yatırımla beton direk üretimine başladı.
        
1991 yılında Ali Cilve tarafından kurulan As Beton A.Ş, Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi´nde 1,5 milyon avro yatırımla günlük 90 ton (40 adet) beton direk üretimine başladı.
        
As Beton Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cilve, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle prefabrik bina imalatı ile bugünlere geldiklerini belirterek, "Başta Kahramanmaraş olmak üzere Türkiye´nin çeşitli bölgelerindeki sanayi tesislerini yapıyoruz. Ayrıca alışveriş merkezleri, sosyal tesisler, spor tesisleri, konutlara da üretim yapıyoruz" dedi.
        
Santrifüj elektrik direği imalatı da yaptıklarını kaydeden Cilve, beton direk imalatı ile farklı bir yöne girdiklerini vurguladı.
        
Beton direk üretiminde Türkiye´de çok az sayıda firma bulunduğunu anlatan Cilve şunları söyledi:
        
"Üretim öncesi alt yapı çalışmalarını tamamladık. ISO 9000 ve belgelendirme işlemleri de bitti. Yaptığımız riskli bir iş dolayısıyla kaliteden asla ödün vermiyoruz. Hedefimiz öncelikle Suriye ve Irak pazarı olacak. Bu bölgelerde görüşmelerimiz devam ediyor."
        
Firma olarak 500 kişiye de istihdam sağladıklarını belirten Cilve, Türkiye´deki yatırımların yeniden başlamasıyla birlikte işlerinin hareketlendiğini bildirdi.
        
Ürettikleri beton direklerin alçak gerilim ve orta gerilim hatlarında kullanılacağını anlatan Cilve, Kahramanmaraş´ta jet-grout sistemini de ilk uygulayan firma olduklarını ifade etti.
        
Amacının babadan aldıkları emaneti daha ileriye taşımak olduğunu dile getiren Cilve, "Betonla ilgili birçok sektörde olmak istiyoruz. Yakın tarihte konut inşaatlarımız başlayacak. Baraj inşaatlarında büyüyerek prefabrik işinde son teknolojiyi takip ederek yolumuza devam edeceğiz. Betonla ilgili her sektörde bölge yapısına göre projesi olan her şeyi yapmak istiyoruz "diye konuştu.
AA

Geri Dön