29 / 04 / 2024

Mehmet Emin Bilmez depremden etkilenen mahalleleri inceledi!

Mehmet Emin Bilmez depremden etkilenen mahalleleri inceledi!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Saray'da depremden etkilenen mahallelerde incelemeler yaptı.



Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Saray ilçesinde depremden zarar gören mahallelerde incelemeler yaptı.

Belediyenin yaptığı açıklamaya göre, 23 Şubat tarihinde İran'ın Hoy kentinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Başkale ile Saray ilçelerinde depremzedelerin yaraları sarılıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan  habere göre, Vali Bilmez, yıkımın yaşandığı mahallelerde yürütülen çalışmaları denetledi, vatandaşlarla buluşarak onlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Saray ilçesinde Turanlar, Koçbaşı, Karahisar, Örenburç, Keçikayası ve Kapıköy mahallelerine giden Bilmez, çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgiler verdi.

Ülkede vatandaşlara verilen değerin bir gereği olarak depremin ilk anından itibaren sahada olduklarını dile getiren Bilmez, bundan sonra da yaraların sarılması amacıyla tüm imkanların seferber edileceğini ifade etti.

Milletvekilleri, AFAD, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileriyle vatandaşların sıkıntılarını dinlemeye geldiklerini dile getiren Bilmez, şöyle konuştu:

"Sıkıntılarınız bizim sıkıntımız, acılarınız bizim acılarımızdır. Bu depremde Başkale ilçemizde 10 vatandaşımız hayatını kaybetti. 67 vatandaşımız yaralandı. Bizler depremin ilk anından itibaren vatandaşlarımızın yanında olduk. Çok şükür yapılan çalışmalarla da depremzede vatandaşlarımızın yaraları hızla sarılıyor. Bir yandan da hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Burada sizlere de önemli görevler düşüyor. Sizlerden birlik beraberlik bekliyoruz. Yetkili arkadaşlara yardımcı olun. Yardımlarınızla işler daha hızlı devam eder ve sizlerin mağduriyeti ortadan kalkmış olur."

Mahalle ziyaretlerinden sonra apıköy Gümrük Kapısına gelen Bilmez, burada kurulan sahra hastanelerinde incelemeler yaptı, çalışmalarla ilgili yetkililerden bazı bilgiler aldı.

Vali Bilmez'e gerçekleştirdiği ziyaretlerinde AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, Saray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Halis Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, AFAD ve UMKE yetkileri de eşlik etti.

Mehmet Eriş: Depreme hazırlık bilimin ışığında, ulusal politika ile yapılmalı! 


Geri Dön