Kim Kimdir?

Mehmet Erdemoğlu kimdir? Ne iş yapar? Nereli?

Sasa Polyester San. AŞ. Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Erdemoğlu kimdir? Mehmet Erdemoğlu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mehmet Erdemoğlu Ne iş yapar? Mehmet Erdemoğlu Nereli?  İşte Mehmet Erdemoğlu`nun yaşamına dair merak edilenler.Türk iş insanı Erdemoğlu, Merinos A

Mehmet Erdemoğlu 1931 senesinde Besni, Adıyaman’da doğmuştur. Türk iş insanı Erdemoğlu, Merinos A.Ş.(Erdemoğlu Holding) eski yönetim kurulu başkanı. Mehmet Erdemoğlu, Terzi İbrahim Efendi ile Gülsüm Hanım’ın ikinci evlatları olarak hayata gözlerini açtı.

Mehmet Erdemoğlu, okula derme çatma bir binada ilkokul hayatına başladı. Besni'ye Dumlupınar İlkokulu'nun yapılmasının arkasından 3. ve 4. sınıfı burada tamamladı. O senelerdeki sınıf arkadaşı Mehmet Yazgan:"Çok zeki ve terbiyeli bir insandı. uslu bir çocuktu. Biz sınıfın çalışkanlarındandık. Ortaokul olmadığı için tahsil göremedik." diye anlatacaktır onun ilkokula gittiği zamanları...

 

Sasa Polyester San. AŞ. Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Erdemoğlu kimdir? Mehmet Erdemoğlu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mehmet Erdemoğlu Ne iş yapar? Mehmet Erdemoğlu Nereli? 
İşte Mehmet Erdemoğlu`nun yaşamına dair merak edilenler.

1941 senesinde ilkokulu bitirdikten sonra dokumacı çıraklığı için başlangıç yaptı. 1952 senesine dek, dokumacılığı sürdürdü, 1952 senesinde kendi adına ilk işi ''savan'' imalatına start verrek, 1955-1956 seneleri arasına türlü tekstil ürünlerinin pazarlamasına başlayan Erdemoğlu, 1971 senesinde kilim imalatına ve 1983 senesinde halı üretimine geçti. 1990 senesinde Erdemoğlu A.Ş'yi kuran Mehmet Erdemoğlu, 1998 senesinde yeni yatırımlarla ismini yukarılara çıkarıp Erdemoğlu A.Ş'yi Merinos Halı A.Ş. yaptı.

Merinos Halı'nın Kurucu Başkanı olan Mehmet Erdemoğlu, ailenin ve firmanın vakıf, sosyal yardım icraatlarını devam ettiriyordu. Adıyaman ili Besni ilçesinde öğrenci yurdu, okul, sağlık ocağı, cami gibi değişik hayır işlerini gerçekleştiren ve bir çok öğrenci okutan Erdemoğlu, Gaziantep'te inşaa ettirdiği üç ilköğretim okulunu da Milli Eğitime devretmişti. Erdemoğlu, evli ve dört çocuk babasıydı.

Mehmet Erdemoğlu 16 Aralık 2006 da "karaciğer " hastaslığı nedeniyle vefat etti.

ÖDÜLLERİ

Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel arcılığı ile "Şükran Plaketi" verildi (1999)
TBMM Üstün Hizmet Ödülü (2006)

Kamil Süleyman Yazıcı kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Tuncay Özilhan kimdir? 

Nazım Torbaoğlu kimdir?