28 / 04 / 2024

Mehmet Ergün Turan: 281 bin konut planlamamız var!

Mehmet Ergün Turan: 281 bin konut planlamamız var!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şubesi 'nin 5. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Turan Yunuseli'nde yapılacak konutların gurur kaynağı olacağını belirtti.



Programda konuşan Turan Yunuseli'nde yapılacak konutların gurur kaynağı olacağını belirterek "Orada yatay mimari hassasiyetlerinin tüm parametrelerini hayata geçireceğiz" dedi. 



Mimarlar ve Mühendisler Grubunun 5. Olağan Kurulunda konuşan  TOKİ  Başkanı Turan, konut taleplerinin artık değiştiğini, insanların sadece barınma değil yaşam alanı da istediklerini vurguladı. Bunun için artık dikey değil yatay mimariye ağırlık verdiklerini anlatan Turan, mahalle kültürünü 4 ilde inşa edeceklerini belirterek "Biz TOKİ olarak etrafı çevrili siteler inşa etmeyeceğiz. Sosyal ihtiyaçlara cevap verecek bin daire de olsa mahalle kültürünü oluşturmaya çalışıyoruz. İdaremizin 2618 konutluk Kayaşehir'de model oluşturmak anlamında bir projesi var. Esnafıyla birlikte mahalle kültürünün startını verdik" diye konuştu. 



VATANDAŞA DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ MÜJDESİ 

Yunuseli konut projesinin yatay mimari alanında Türkiye'nin gururu olacağını vurgulayan Turan "Yaklaşık 53 ilde kentsel dönüşüm faaliyetlerini yürütüyoruz. Deprem kuşağı neresiyse önceliğimiz orasıdır. Çok yakın bir zamanda Gemlik'te de yeni bir şehirleşme başlatacağız. 

Kentsel dönüşümde 40 bin konutluk inşaatımız devam ediyor, 281 bin konut planlamamız da var" ifadelerini kullandı. 



TOKİ olarak düşük faiz ve uzun vadede 140 bin liraya kadar vatandaşlara restorasyon kredisi verdiklerini de müjdeleyen Turan, bu tüm vatandaşlara sunulan bir imkan olduğunu, restorasyonun kontrollerini de TOKİ'nin yaptığını belirtti. 



A Gazete


Geri Dön