28 / 04 / 2024

Mehmet Ersoy'dan yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt!

Mehmet Ersoy'dan yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt verdi. İşte Ersoy'un o yanıtı...



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını cevapladı.

- CHP'li Mürsel Alban'ın iddiaları

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Güvercinlik'teki arazinin tahsis işleminin 1997 yılında gerçekleştirildiğini 2006 yılında da kesin arazi devrinin yapıldığını, yangının da 2007 yılında çıktığını belirtti.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban'ın iddiaları üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Mürsel Alban'ın kendisi hakkında daha önce de ithamlarda bulunduğunu, bunun üzerine açtığı davayı kazandığını dile getidi.

Mehmet Ersoy dan yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt!

Bakan Mehmet Nuri Ersoy iddialarla ilgili olarak şunları söyledi:

"1974 yılında alınmış olan baba mirası Bodrum Torba'daki arazinin terki olan ve fiiliyatta ihtiyaç olmadığı için belediye tarafından hiç açılmamış sadece kağıt üstünde olan yolun, firmamın talebi daha yokken yıllar önce Bodrum CHP Belediyesinin yolu kaldıran bütüncül plan değişikliği talebinde bulunması, bu talepten yıllar sonra komşu parsellerin de firmaya ait olması sebebi ve arazilerin birleştirilmesi için yapılan başvuru sonucu emsal parsel maksimum değer tespiti ile başlayan açık artırmayla firmanın terk ettiği arazinin tekrar firmaya bedeli karşılığı satılması işlemidir. Satıştan elde edilen gelir de devlete irat kaydedilmiştir."

Arazinin büyük olmadığını yaklaşık olarak 800 metrekarelik bir alandan bahsedildiğini kaydeden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Sanki bir şaibe varmış gibi anlatılıyor her seferinde." şeklinde konuştu.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Alban'ın iddialarına ilişkin gerekli hukuki süreçleri pazartesi günü itibarıyla başlatacaklarını da söyledi.

Muğla'da yanan ormanlar imara açılmayacak!


Geri Dön