Sektörel

Mehmet Kalyoncu yeniden GYODER Başkanı oldu!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nin (GYODER) 23. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda Yönetim Kurulu Başkanlığına oy birliği ile yeniden Mehmet Kalyoncu seçildi.Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı Kuzu Grup ev sahipliğinde yapıldı

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nin 23. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı Kuzu Grup ev sahipliğinde yapıldı.

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nin (GYODER) 23. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda Yönetim Kurulu Başkanlığına oy birliği ile yeniden Mehmet Kalyoncu seçildi.

GYODER tarafından yapılan açıklamada toplantıdaki görüşleri yer alan Mehmet Kalyoncu, dernek olarak deprem bölgesinde kentsel iyileşme için üyeleriyle beraber gönüllü seferberlik başlattıklarını dile getirerek, toplamda 11 ili etkileyen depremlerin toplam olarak 110 bin kilometrekare alanı kapsadığını, bölgede en elzem konuların başında, kalıcı göçü de engellemek adına yuvalarını kaybedenler için yapılması gereken geniş ölçekli yeni yerleşim alanlarını hayata geçirmek geldiğini dile getirdi.

Mehmet Kalyoncu açıklamasında bu sebeple deprem bölgesinde hayata geçirilecek olan yeni şehir merkezlerinin "masterplan tasarımları" için tamamen gönüllü bir biçimde tabiatla uyumlu, tasarıma değer veren, en uygun tekniği baz alan ve toplumun menfaatlerini önceleyen bir bakış açısıyla ellerinden gelen desteği sunmak için çabaladıklarını belirterek önemli açıklamalar yaptı.

Açıklamasında konu deprem olunca tabii ki gündemde İstanbul'un da olduğunu söyleyen Mehmet Kalyoncu, İstanbul'da 1,2 milyona yakın bina bulunduğunu ve bunun 817 bininin 2000 yılı öncesi yapıldığını söylerek, "Burada hem güçlendirmeyi hem kentsel dönüşümü̈ konuşuyoruzfakat bunu da yeni yerleşim alanları oluşturmak, İstanbul'un yoğunluğunu dağıtmak suretiyle dengelemek daha isabetli olacaktır." dedi.

Açıklamasında kentsel dönüşümde uzun zamandır denenmiş dönüşüm, tüm İstanbul için aynı anda başlarsa yakın zamanda Kadıköy'de yaşandığı gibi bütün şehrin şantiyeye dönüşeceğini söyleyen Mehmet Kalyoncu, "O nedenle bu işin olmazsa olmazı erişilebilir kiralık konut üretimini hızlandırmak ve hatta arsa maliyetini denklemden çıkararak, erişilebilirliği daha kolay bir şekilde sağlayıp kaynaklarımızı atıl olan arsa ya da arazide değil, dinamik ve sosyo-ekonomik faydası daha yüksek olan üretim süreçlerinde değerlendirmeliyiz." diye konuştu.

- "GYODER/ CITYLAB TÜRKİYE projesini hızlandırdık"

Yaptığı açıklamada GYODER olarak hayata geçirdikleri önemli projeler hakkında da önemli detaylara değinen Mehmet Kalyoncu, kentleri başta deprem olmak üzere afetlere hazır hale getirmek, yeniden yapılanma sürecinin stratejisini oluşturmak ve uygulamak hedefiyle faaliyet gösterecek olan GYODER/ CITYLAB TÜRKİYE projesini hızlandırdıklarını da söyledi.

Açıklamasında GYODER Yeni Konut Modeli'ne de vurgu yapan Mehmet Kalyoncu, "Özellikle son dönemlerde kiralık konut arzında yaşanan daralmaya bir çözüm üretmek için kamu, özel sektör ve finans kuruluşlarının güçlü yanlarını erişilebilir fiyatlı kiralık konut üretimi amacıyla buluşturan GYODER Yeni Konut Modeli, arsa maliyetinde elde edilen tasarrufu son kullanıcı olan kiracıya yansıtıyor. Kurumsal kiraya veren yapısını Türkiye'de oluşturarak, kiracıların konut sahipleri ile yaşadığı problemlerin de önüne geçiyor. Alanında uzman firmaların oluşturulmuş olan kurgu sayesinde en nitelikli, bakımı en kolay, en az enerji tüketen, en çevreci yapıları üretmesi gerekiyor. Söz konusu bu model sayesinde kentlere en uygun kiralık konutları üretebiliriz, yararlanacak olan kişilere ilişkin devlet uygunluk kriteri belirleyebilir, bizim önerimiz bu imkanın öncelikli olarak deprem riski taşıyan yapı sahipleri veya kiracılar için sunulması olur ve bu sayede bu imkanın en çok ihtiyaç duyana gittiğinden de emin olunur." dedi.

GYODER 23. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda "Dirençli Yaşam Alanlarında Tasarımın Gücü" paneli de yer aldı.

Gayrimenkulde tapu harcı yüzde 1’in altına indirilsin önerisi! 

Orta gelir grubu konut kampanyası ile konut üretimi artacak! Yeni Evim, birinci el konutu destekleyecek! 

Mehmet Kalyoncu kimdir?