Sektörel

Mehmet Kıran: Ev almanın tam zamanı!

Mayıs ayından itibaren yeni inşaatların yapılacağını ve bu durumun fiyatları etkileyebileceğine vurgu yapan Kıran, ev ve arsa almak için en uygun dönemin içinde bulunduğumuz dönem olduğunu vurguladı.

Emlakçılar Dernek Başkanı Mehmet Kıran, "Elazığ halkı kurulduğu günden itibaren hükümete desteğini sürdürdü. Bu ziyaret de hem bunun için hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde verilen destek için. Diğer illere baktığımızda gelişmişlik düzeyleri yüksek ancak bizim şehrimiz verdiği desteğin karşılığını henüz alamadı" şeklinde konuştu. 


Kıran açıklamasını şöyle sürdürdü: "Emlak sektöründe son bir buçuk yıldır gözle görülür bir şekilde durgunluk var. Daha öce emlak sektörü bayağı hareketliydi canlıydı. Bu durgunluğun en büyük sebebi TOKİ'dir. Burada 2-3 yıl önce 200 milyon civarında arsa satıldı. Bu para emlak sektöründe dönen sıcak paraydı. Alınıp satılıyordu bir canlılık vardı. 


TOKİ bu arsaları bu şekilde satınca para devletin kasasına girmiş oldu. Bundan dolayı emlak sektöründe bayağı bir durgunluk var. Bu durgunluğun aşılabilmesi için özellikle belediyenin yeni imar alanları yeni imar sahaları açması lazım. Emlak sektörünü cazip hale getirmek için gelişmelerin olması lazım. Bunu da biz emlakçılar olarak bekliyoruz. Seçimler öncesinde ise bu yıl seçim yılı olarak geçti. 7 Haziran'da milletvekili seçimine geçireceğiz. 

Bu seçimlerin tüm sektörlere olduğu gibi emlak sektörüne de olumsuz yansımaları oldu. 


Seçim öncesi piyasalar bayağı durgunlaşıyor. Artık piyasalar seçime kilitleniyor. Alanlar olsun satanlar olsun seçimler ve siyasetle daha çok ilgileniyorlar. 

Bundan dolayı emlak sektörü de bu seçimlerden nasibini almış oldu. İkinci darbeyi de bu yıl seçim yılı olması nedeniyle göğüslemiş olduk. Bundan sonra inşallah bu seçimleri atlatıp düzenli bir şekilde başında iktidar olan bir hükümetle yolumuza devam ederiz. Seçimle geçirdiğimiz bu yılı telafi etmenin imkanlarını bulmuş oluruz" 


"ELAZIĞ HÜKÜMETE BORCUNU ÖDEDİ" 


Elazığ halkının kurulduğu günden itibaren AK parti hükümetine desteğini esirgemediğinin altını çizen Kıran, "Elazığ, hükümete olan borcunu ödedi" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü yapacağı Elazığ ziyaretinin çok önemli olduğunu aktaran Kıran, "Cumhurbaşkanımızın Elazığ'a gelişi Elazığ açısından iyi bir şey. 

Cumhurbaşkanlığı seçiminde büyük bir çoğunlukla cumhurbaşkanımıza oy verdi Elazığ halkı ve daha önceki seçimlerde belediye başkanımız yüksek bir oyla seçilmiş oldu. Elazığ bu yönüyle mevcut hükümete olan borcunu fazlasıyla ödemiş oldu. Fakat diğer illerde alınmış olduğu hizmeti alamadı. Burada da ben Elazığ'daki seçilen insanların biraz pasif oluşu ve yetersiz oluşunu görüyorum. Cumhurbaşkanının da Elazığ'ın dik duruşuna vefakar oluşuna mertliğine karşılık bir vefa borcu var. Cumhurbaşkanımız bu vefa borcunu ödemek Elazığ'ımızı ziyaret edecek, bu bizim için güzel bir gelişme. Elazığ'ın eksiklerini ihtiyaçlarını olmazsa olmazlarını görüp ona göre düzeltileceği kanaatindeyim" ifadelerini kullandı. 


Mayıs ayından itibaren yeni inşaatların yapılacağını ve bu durumun fiyatları etkileyebileceğine vurgu yapan Kıran, ev ve arsa almak için en uygun dönemin içinde bulunduğumuz dönem olduğunu vurguladı. Kıran, "Ev ve arsa almak isteyenler için şu anda en cazip zaman. Bunu 35 yıllık tecrübeme dayanarak söylüyorum. Çünkü piyasalar durgun fiyatlar uygun . Krediler geçen haftalar itibariyle bayağı düştü. Şubat, Mart aylarının ev almak için en uygun zaman olduğunu düşünüyorum. Mayıs ayında yeni inşaatlara başlanacağı için yeni fiyatlar tespit ediliyor. Maliyet olarak yüksek olduğu için ev fiyatları da artmış oluyor" şeklinde konuştu. 


Turan