03 / 05 / 2024

Mehmet Koçoğlu mağazasına 'Kapatıyoruz' adını verip batmaktan kurtuldu!

Mehmet Koçoğlu mağazasına 'Kapatıyoruz' adını verip batmaktan kurtuldu!

Mobilya üreticisi Mehmet Koçoğlu bir mağaza açtı, adına da `Kapatıyoruz' dedi, batmaktan kurtuldu



Sihirli bir kelime "Kapatıyoruz." İçindekilerin indirimli olduğu ve kısa bir süre içinde hepsinin tükeneceği için acele edilmesi gerektiğini düşündürüyor insana. Mehmet Koçoğlu da bu sırrı keşfettiğinde İzmir'de mobilya üretim atölyesinin başındaydı. İşleri pek iyi gitmiyordu. 2001'de başlayan bir kriz 2002'de onu tüm mallarını elden çıkarmaya zorladı. Kocaman bir bez afişe `kapatıyoruz' yazdırdı. Etiketlerdeki fiyatları düşürdü. Satışlar adeta patladı. Mallarının kalitesinden ve ucuzluğundan ziyade `Kapatıyoruz' kelimesiyle insanlara ulaştığını fark ettiğinde ekibini toplamıştı bile. `Kapatıyoruz' adı altında mağazalar açmaya başladı. Sonuç: Önlenemez yükseliş! Mehmet Koçoğlu "Ne yaptıysam biraz da Ziyam için yaptım" diyor. Üç çocuğu var. Ziya onun özürlü oğlu. Krizden çıktıktan sonra bu işe çok asılmasının nedenini bu şekilde açıklıyor. "Ticarette batacağımı anladığımda çocuklarım aklıma geldi. Onlara bakmam gerekiyordu. Sanki attan düşmüş gibiydim. Kapatıyoruz bizim ilacımız oldu."

İlk mağazayı İzmir'e bağlı Aliağa'da açtı. Mobilyadan ev tekstiline kadar geniş yelpazedeki ürünler kısa sürede satıldı. Neredeyse gece yarılarına kadar mağaza dolup taşıyordu. Dükkanda satılacak bir şey kalmayınca mağazayı kapatıp başka yerde açtılar.

Zarar eden çok oldu

Şu an beş sabit Kapatıyoruz mağazası var, 70'i de seyyar diyebiliriz. Çünkü bir açılıp bir kapanıyorlar ve hepsi de farklı yerlerde.

Mağazaları İzmir, İstanbul, Sakarya, Balıkesir, Çanakkale ve Edirne'de açan Koçoğlu, yakında tüm Anadolu'ya uzanacaklarını söylüyor. Mobilya üretimlerini de kendileri yapıyor. Mehmet Koçoğlu "Bizim gibi birçok insan `Kapatıyoruz' diyerek bu işe başladı ama zarar ettiler. Çünkü insanların o kelimenin büyüsüne kapılıp mağazalarını dolduracaklarını düşündüler. Biz evimize götüremeyeceğimiz malı burada satmıyoruz. Artık insanlar bizi tanıyorlar. Bir tür marka ve kurum ismi olduğunu öğrendiler" diyor.
Star


Geri Dön